EP release Hunting The Robot op volgende clubavond 3VOOR12/Eindhoven EP release Hunting The Robot op volgende clubavond 3VOOR12/Eindhoven

Ook Dearworld keert terug op ons podium in de Effenaar

, tekst: Patric Muris

EP release Hunting The Robot op volgende clubavond 3VOOR12/Eindhoven

Ook Dearworld keert terug op ons podium in de Effenaar

tekst: Patric Muris ,

4 februari 2011 is de volgende clubavond van 3VOOR12/Eindhoven. De clubavond is dit keer niet zoals gebruikelijk een showcase met nieuwe bands uit Eindhoven, maar een heuse releaseparty. Hunting The Robot presenteert hun allereerste EP, iets waar wij lang naar hebben uitgekeken en waarmee belangrijke afspraken worden nagekomen.

Ook Dearworld keert terug op ons podium in de Effenaar

Er zijn twee afspraken gemaakt sinds onze eerste kennismaking met Hunting The Robot, zo’n anderhalf jaar geleden: Hunting The Robot beloofde Nederland nieuwe muziek en wij beloofden de band een plek op ons podium in de Effenaar zodra de langverwachte EP uit zou komen. Die plek kregen ze eerder al eens op 5 september 2009. De band was toen nog maar net bezig, maar liet al snel horen een grote belofte te zijn.

Een single release plan volgde. Aan de uitgebrachte nummers viel al te horen dat er volop werd geëxperimenteerd. Hunting The Robot zocht naar het nieuwe geluid dat Nederland nodig heeft. Het nieuwe geluid dat zij zouden brengen. Op de EP ‘Our Ocean Is Illuminated’ is dat geluid te horen. Zoals de titel van de EP al doet vermoeden, zijn ze diep gegaan, maar is het eindresultaat verademend. De band biedt het beloofde tegenwicht aan de vaak wat eenvoudige hedendaagse popmuziek. Ze hebben het aan gedurfd om een episch geluid te combineren met filosofisch getinte teksten en complexe composities. De elektronische invloeden zijn evenwichtig, spannend en vullen het indie geluid waarmee ze bekend zijn geworden perfect aan. De EP telt vier nummers en een remix van de allereerste single: publieksfavoriet ‘Carnival’ dat zorgt voor de enige herkenbaarheid op de EP. De overige nummers zijn gloednieuw en vanaf volgende maand voor het eerst te horen.

'Our Ocean Is Illuminated' is de bijzondere muzikale visie van vier jonge jongens uit Eindhoven. Die visie willen ze graag presenteren op 4 februari aanstaande. De EP is vanaf 1 februari al gratis te downloaden, maar voor de liefhebber is de EP, inclusief fabelachtig artwork, ook fysiek te koop na afloop van de EP presentatie. Verwacht een grootse presentatie met eigen visuals en een langer dan gebruikelijk durende show. Hunting The Robot is er klaar voor om Nederland te veroveren. 3VOOR12/Eindhoven heeft hier altijd in geloofd en ziet haar clubavond dan ook als de ideale start van een flinke reeks concerten door heel het land ter promotie van 'Our Ocean Is Illuminated'

Dearworld, dat 4 februari de avond opent, speelde een jaar geleden ook al eens op onze clubavond. Toen samen met Bird en Suimasen. De elektronische rock van Dearworld, die ook niet vies is van effecten, sluit bijzonder goed aan op de sound van Hunting The Robot. Dearworld werkt ook hard aan de release van hun eerste EP. Op onze clubavond zal die nog niet te koop, maar wel al grotendeels te horen zijn. Op de 3VOOR12/Eindhoven clubavond van 4 februari hoor je de muzikale vernieuwingen dus het allereerst. En na afloop is er nog een klein feestje met dj duo I Am Duo dat geheel in dezelfde stijl een set heeft samengesteld. Voor slechts vijf euro ben je er de gehele avond bij. De voorverkoop van Club 3VOOR12/Eindhoven start woensdag 12 januari 2011. Kaartjes zijn te koop bij de kassa van de Effenaar en via Ticketservice. Wil je meer weten over deze avond en de bands die dan zullen optreden? Luister dan de komende weken op maandagavond van 19 uur tot 21 uur naar 3VOOR12/Eindhoven radio op Studio 040.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven