Zesde editie Speedfest verwacht miljoenste bezoeker Peter Pan Speedrock

Eindhoven Rockcity icoon presenteert verzamel-cd, Heideroosjes nemen afscheid

Tekst: Jerome Crutsen ,

Aanstaande zaterdag vindt alweer de zesde editie van het rock-’n-roll feest Speedfest plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. Een editie met de nodige verrassingen en extra’s.

Na het succes van 2010 keert Peter Pan Speedrock terug naar het Klokgebouw om daar Speedfest als officieuze afsluiter van het festivalseizoen in Nederland te brengen. Met een line-up waar je u tegen mag zeggen, wordt Eindhoven Rockcity andermaal op zijn kop gezet. 

Zowel voor psycho’s als punkers, metalheads en rockers is er naast de lange bars en merchandisestands vooral heel veel op muzikaal gebied te beleven. Zo zijn er de legendarische garage punkrockers The Sonics, het ruige Britse Discharge en ons eigen Gewapend Beton. Maar ook de motorbluesrockers van Orange Sunshine, hardrockviertal Vanderbuyst en het Gentse Rise And Fall zijn van de partij. En dan is er uiteraard nog een aantal klappers zoals doommetalgezelschap Pentagram, het altijd rockende Danko Jones en de rockgrootmacht Monster Magnet die het monument ‘Dopes To Infinity’ uit 1995 integraal zullen spelen. Peter Pan Speedrock zal zelf uiteraard niet ontbreken. Protegé Black-Bone zal de jongste band van het festival zijn. Daarnaast wordt er nog gesproken over een mystery guest en zullen de Heideroosjes hun laatste optreden geven voor het Eindhovense publiek.

Maar er is nog meer: Peter Pan Speedrock zal zijn nieuwe verzamel-cd presenteren tijdens Speedfest. Het schijfje heet ‘Fiftysomesuperhits’ en bevat maar liefst 58 songs die voor een vlijmscherpe prijs te koop is. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er zaterdag ook nog eens de miljoenste bezoeker verwacht sinds de allereerste show van de band, vijftien jaar geleden. De lucky bastard zal worden opgewacht door Dikke Dennis die zal zorgen voor een feestelijk onthaal met een vet prijzenpakket dat door het platenlabel Suburban Records is samengesteld.

Speedfest6 vindt plaats in het Klokgebouw op 10 december 2011. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via www.speedfest.nl of bij een van de 420 Primera-winkels.

3VOOR12/Eindhoven doet uitgebreid verslag van Speedfest6. Kijk na afloop van het festival op onze site voor de recensies en de foto’s.