Veelgeprezen soundtrack Arie Wubbo live op Club 3VOOR12/Eindhoven

Ook Che en Hijos de Mayo op eerste clubavond van 2012

Redactie 3VOOR12/Eindhoven ,

De namen van de eerste clubavond in 2012 zijn bekend. Het belooft een bijzondere editie te worden met de primeur van de live uitvoering van de Arie Wubbo soundtrack in Eindhoven. En er is meer!

Joep van Son (The Sugarettes, Nikoo) maakte samen met Jelle van Veenen, Mariska Louman (The Sugarettes, FOAM) en nog vele anderen een soundtrack bij het boek Arie Wubbo, de ultieme roadmovie (op papier). Die soundtrack is bijzonder goed ontvangen en behoort tot een van de beste releases van Nederlandse bodem van 2011. De popliedjes hebben een indie en folkachtige inslag met een internationale allure. Niet voor niets dat naast de landelijke media in Nederland ook de BBC de soundtrack heeft opgepakt. De soundtrack is alleen nog maar op de release dag van het boek met de gehele band live gespeeld in Cul de Sac, Tilburg. Op onze clubavond wordt de soundtrack voor het eerst integraal live gespeeld in Eindhoven, thuisstad van Joep en Mariska. Uiteraard met de gehele band. Beluister hier alvast alle nummers van die soundtrack. Gebruikers van een iPhone kunnen de ‘Arie Wubbo app’ gratis downloaden met boek én soundtrack. Een aanrader!

Na de subtiele popliedjes van Joep van Son en de rest van de band zorgen Che en Hijos de Mayo voor het stevigere werk van de avond. Beiden kunnen gerekend worden tot de stal van Eindhoven Rockcity. Che doet dat met zijn rap/zang begeleid door een rock band en Hijos de Mayo speelt duistere (post) stoner rock. Che zagen wij in oktober zijn nieuwe album ‘Bestemming Onbekend’ presenteren en daar waren wij zo van onder de indruk dat we hem hebben uitgenodigd om met band op onze clubavond te spelen. De eerste single ‘Groeten Aan De Klok’ is een ware nederhop hit in potentie die ook al door 3FM is ontdekt.

Ook Hijos de Mayo bracht dit jaar een nieuw album uit genaamd ‘In Sound Underground’. ‘Silence Unsaid’, het openingsnummer, is graag door ons gedraaid in 3VOOR12/Eindhoven radio terwijl 3VOOR12NL vooral ‘Give Me Cliches’ erg waardeert. Zodanig zelfs dat het nummer op de Hollandse Nieuwe compilatie terecht kwam.

Kortom veel nieuwigheid en exclusiviteit op de eerstvolgende Club 3VOOR12/Eindhoven, op 20 januari 2012 in de Effenaar. Kaarten zullen vanaf zaterdag 17 december 2011 te koop zijn via de kassa van de Effenaar en Ticketservice en kosten €5-, per stuk.