Eindhoven Metal Meeting in beeld

Tweedaags metalfestival voelt aan als reünie

Tekst en Fotografie: Paul Verhagen ,

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december stond Eindhoven in het teken van metal. De derde editie van het tweedaagse metal festival bracht onder andere Morbid Angel, Sepultura en Katatonia naar Eindhoven. Onze fotograaf was erbij om de platen te schieten van het hardste festival van het zuiden.

Halverwege december verandert Eindhoven in een waar metal festijn. De zalen van de Effenaar staan in dat weekend in het teken van Eindhoven Metal Meeting waar grote acts als Morbid Angel, Katationia en God Dethroned zich opmaken voor een grootse show. Naast deze namen is er natuurlijk aandacht voor ons eigen Eindhovense Rompeprop. Deze mannen weten er een heel vet gore/grind feestje van te maken waarbij de security z'n handen vol heeft aan crowdsurfers en stagedivers.

Het is een editie die in het teken staat van het verleden. Er wordt veel oud werk ten gehore gebracht: Sepultura speelt de eerste drie albums, Morbid Angel speelt veel oude nummers en Asphyx speelt 'The Rack' integraal. De sfeer is opperbest en voelt als één grote reünie van oude vrienden en samenkomst van nieuwe vrienden. Kortom: een mooie editie die hier uitgebreid in beeld wordt gebracht.