Hunting the Robot presenteert nieuwe single en najaarstour Hunting the Robot presenteert nieuwe single en najaarstour

Band neemt boeker in de arm en weet diverse labels te interesseren

, Erik Zwennes

Hunting the Robot presenteert nieuwe single en najaarstour

Band neemt boeker in de arm en weet diverse labels te interesseren

Erik Zwennes ,

Begin dit jaar presenteerde de jonge Eindhovense band Hunting the Robot de sterke debuut EP Our Ocean is Illuminated. Ze stonden op een Hollandse Nieuwe compilatie en speelden door het hele land. Nu schrijft de band aan het eerste album dat eind 2012 moet verschijnen. “Er is interesse van diverse labels.”

Band neemt boeker in de arm en weet diverse labels te interesseren

Begin dit jaar presenteerde de jonge Eindhovense band Hunting the Robot de sterke debuut EP Our Ocean is Illuminated. Ze stonden op een Hollandse Nieuwe compilatie en speelden door het hele land. Nu schrijft de band aan het eerste album dat eind 2012 moet verschijnen. Maar eerst een nieuwe single en najaarstour.

“Het is heel hard gegaan met de band sinds de release,” vertelt zanger Elvin trots. “We hebben bijna overal gespeeld, ik denk zo’n dertig shows. We hebben veel nieuwe fans voor ons gewonnen en zijn gesprekken aangegaan met boekers en labels.” Inmiddels heeft Hunting the Robot getekend bij boekingskantoor Friendly Fire. Over een label beslist de band waarschijnlijk pas rond de jaarwisseling. “Dan hebben we de geïnteresseerde partijen op een rijtje en kunnen we een goede keuze maken.”

Elvin zegt dat de aankomende losse single Get Pregnant, en het album waar nu aan geschreven wordt, anders zullen klinken dan de EP. “Voor de single wilden we bewust experimenteren met het concept van een liedje, echte popmuziek. We hebben echt uitgepakt en met een producer gewerkt. De tracks die we aan het schrijven zijn voor het album zijn vooralsnog heel ritmisch; een Afrikaans gevoel. Denk aan de echo van Paul Simon’s Graceland. Het moet echt één geheel worden.” De nieuwe single verschijnt eind september en zal gratis beschikbaar zijn via de website van de band. De clip bij Get Pregnant moet in oktober uit komen.

Dit najaar speelt de band nog een geheel zelfgeboekte tour langs de grote steden. Twee blazers en een vj gaan mee. “We willen echt uitpakken en laten zien wat we kunnen. Daarnaast willen we nieuwe nummers uitproberen.” De schoolgaande bandleden weten het spelen en schrijven nog net te combineren met alle huiswerk. Elvin: “Het lukt nog net, maar dit najaar zal zeker zwaar worden. Maar we zijn zo gedreven en gaan echt voor deze band. Ja, alle neuzen staan nog dezelfde kant op. Zo mogelijk meer dan ooit.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven