Gezocht: muzikanten en overige bonte deelnemers straatparade Eindhoven Gezocht: muzikanten en overige bonte deelnemers straatparade Eindhoven

Neem deel aan voorafje van theaterfestival Parade met Denvis en Freek de Jonge

, Tekst: Patric Muris

Gezocht: muzikanten en overige bonte deelnemers straatparade Eindhoven

Neem deel aan voorafje van theaterfestival Parade met Denvis en Freek de Jonge

Tekst: Patric Muris ,

De straatparade is het voorafje aan de Parade, een theaterfestival dat in meerdere steden in Nederland plaatsvindt. Het is theater in een nieuwe vorm en speelt zich af in tenten, cafés en restaurants. In Eindhoven is café Piet Hein Eek de eindbestemming, maar de stoet die door Eindhoven zijn weg volgt op weg naar de grande finale is minstens even leuk.

Neem deel aan voorafje van theaterfestival Parade met Denvis en Freek de Jonge

Op donderdagavond 11 augustus trekt er vanaf het Stroomhuis een kleurrijke stoet met olifanten, ezels, rolschaatsers, vuurspuwers, muzikanten en verklede mensen door de straten van Eindhoven op weg naar de eerste editie van theaterfestival de Parade bij café Piet Hein Eek op Strijp R.

Collectief Pretvormer uit Amsterdam organiseert deze straatparade om een ode te brengen aan Eindhoven en zijn inwoners. Initiatiefnemers Nina en Nena zijn deze week in de stad te vinden om zoveel mogelijk mensen te verzamelen om samen een vrolijke, uitbundige, positieve, mooie optocht te lopen. Of te fietsen. De optocht wordt gekleurd door de vele verkleedpartijen en de vrijheid in uitspattingen van de deelnemers. En met een beetje hulp wordt de Straatparade ook behoorlijk muzikaal.

Om daar aan bij te dragen roept Pretvormer iedere muzikant in Eindhoven op om deel te nemen aan de Straatparade. Genoeg goede bands en bandleden in deze stad dus laat van je horen. Deelnemers krijgen bovendien een bandje dat toegang geeft tot het festival terrein waar een gratis kop soep van kok Amaro klaar staat op een 120 meter lange tafel. Dat aanbod geldt overigens ook voor de niet muzikale deelnemers.

Pretvormer organiseert de straatparade om saamhorigheid voor een moment te creëren. Om te laten verwonderen en om verschillende mensen met elkaar in contact te brengen. Om deel te nemen aan de optocht wordt er om 17.15 uur verzameld bij het Stroomhuis op Eindje nummer 1. De straatparade vertrekt uiterlijk om 18.00 uur.

Iedereen is welkom. Aanmelden kan per mail via: pretvormer@gmail.com.

Het programma van de Parade:

Muziek:
- Denvis
- F
- Ma Rain

Theatervoorstellingen:

- Stephanie Louwrier 'Pauvre Lola"
- Freek de Jonge 'Greatest hits' met muzikale begeleiding van de Nits
- Hendrick-Jan de Stuntman
- Leonard en Jeroen 'Graafmachine'
- Silent Disco

 Kinderprogramma:
- Hakim ' De nieuwe kleren van de Sultan'
- Hoorsprookjes
- Carte Blanche
- Jaszakschatten
- Mobiele t-shirt drukkeij Dinges!
- Poffertjes bakken

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven