Eindhovense bands krijgen eigen podium op introdag hogescholen Eindhovense bands krijgen eigen podium op introdag hogescholen

3VOOR12/Eindhoven verzorgt programmering

, Tekst: Patric Muris

Eindhovense bands krijgen eigen podium op introdag hogescholen

3VOOR12/Eindhoven verzorgt programmering

Tekst: Patric Muris ,

Ieder jaar vindt eind augustus de introductiedag van de (Fontys) hogescholen in Eindhoven plaats. Traditiegetrouw wordt er afgesloten met een eindfeest op het terrein aan de Rachelsmolen. Dit jaar bestaat het eindfeest uit een festival met nationaal bekende artiesten en Eindhovense bands. 3VOOR12/Eindhoven is gevraagd om te helpen bij de programmering van het lokale podium.

3VOOR12/Eindhoven verzorgt programmering

De introductieweken hebben als doel om nieuwe studenten bekend te maken met de opleiding en de medestudenten, maar natuurlijk ook met de stad waarin ze gaan studeren. Een belangrijk kenmerk van Eindhoven is het officieuze, maar duidelijk aanwezige rockinstituut. Ook de nieuwe lichting bands die in alle muziekstromen terug te vinden zijn, horen bij de muziekcanon van Eindhoven. En die brengen wij graag bij aan nieuwkomers van onze stad. Het is voor de bands een mooie gelegenheid om door honderden bezoekers tegelijk gehoord te worden.

Er is bij de programmering gekeken naar de leeftijd van de bands, zodat die aansluit op die van de studenten, de live reputatie zover bij ons bekend en de status binnen Eindhoven. Over twee namen was onze redactie het al snel eens:

The Dirty Denims: Toegankelijke Eindhoven Rockcity exponent met aanstekelijke nummers volgens de oude Hard Rock & Roll school. The Dirty Denims sloten onze clubavond in de Effenaar al eens succesvol af waardoor wij wisten dat met deze naam ook het kleinere podium garant zou staan voor een feestje. The Dirty Denims zijn bezig met de opname van hun tweede EP en spelen deze zomer bijna op ieder festival in Eindhoven en omgeving. Dus ook hier!

Hunting The Robot: Een van de meest getalenteerde experimentele bands uit Eindhoven die zonder meer een voorstelronde aan Eindhovense nieuwkomers verdient. Hunting The Robot was headliner van onze clubavond in februari en verkocht vanaf dat moment hun EP ‘Our Ocean Is Illuminated’ helemaal uit. In het najaar start de band met een eigen clubtour ter promotie van nieuwe single ‘Get Pregnant’ die de Eindhovense studenten ongetwijfeld aan het dansen krijgt.

De derde naam is een minder bekende, maar wel eentje om in de gaten te houden: Grim Tim. De band heeft nog maar enkele (matige kwaliteit) demo’s online staan, maar werkt hard aan de opname van een eerste EP. Daarvoor moet eerst veel opgetreden worden stelt zanger/gitarist David Henry. Bij deze weer een optreden erbij en nu opschieten met die release zodat die fijne pop rock vaker gehoord kan worden.

Afsluiter van het festival is Guus Meeuwis. Hij speelt op het hoofdpodium nadat alle lokale bands hebben opgetreden. Er is geen overlapping dus alle bands worden gehoord. Muziekles op Fontys was nog nooit zo leuk.

De Fontys Eindhoven Introductie Dag (FEID) vindt plaats op 22 augustus 2011 en is alleen toegankelijk voor studenten van Fontys Hogescholen Eindhoven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven