Eerste namen heftige nieuwe Club 3VOOR12/Eindhoven bekend Eerste namen heftige nieuwe Club 3VOOR12/Eindhoven bekend

23 september laatste editie van 2011

, Tekst: Patric Muris

Eerste namen heftige nieuwe Club 3VOOR12/Eindhoven bekend

23 september laatste editie van 2011

Tekst: Patric Muris ,

Club 3VOOR12/Eindhoven is onze showcase waarbij de beste bands uit eigen stad worden voorgesteld. Soms betreft het een herintroductie, zoals nu wellicht. Zoals gebruikelijk vindt de showcase plaats in de Effenaar. De laatste editie van 2011 biedt drie nieuwe bands die heel ver uit elkaar liggen en toch zoveel met elkaar gemeen hebben. De eerste twee namen maken we alvast bekend.

23 september laatste editie van 2011

Na de EP releaseparty van Hunting The Robot tijdens de eerste editie van onze clubavond in 2011 is voor de tweede editie, met Mozes And The Firstborn, The Galactic Lo-fi Orchestra en Mindpark, gekozen voor een showcase met drie hele nieuwe bands. Bands die wij achten tot de beste bands van Eindhoven te horen. Voor de volgende clubavond geldt hetzelfde: we hebben drie bands gevraagd die behoorlijk onze aandacht trekken en nog niet eerder op onze showcase hebben gespeeld. Twee van de drie bands maken we hier alvast bekend:

The Sugarettes (in the blend)

The Sugarettes in the blend, beschouw het als een werktitel. Dat doen zij zelf ook. ‘Zij’ zijn Joep van Son en Mariska Louman, het hart van de band. The Sugarettes maken aanstekelijke Indie, Rock en als Mike Dobber, bekend van onder andere Nikoo, achter de knoppen zit ook power rock en noisy shoe gaze. Met Mike erbij telt deze mix al drie bandleden van Nikoo waardoor ze het niet zullen laten ook daar een paar nummertjes van te spelen.

The Sugarettes komen later dit jaar met een nieuw album, een plaat die zelfs volgens de altijd bescheiden Joep van Son potten gaat breken. De eerste preview die wij hebben gehoord, laat daar geen twijfel over bestaan. Ook het improvisatie optreden onlangs in TAC Eindhoven, onder de naam ‘The Sugarettes unplugged’, heeft indruk gemaakt. Zoveel dat wij direct hebben gevraagd of ze datzelfde kunstje nog eens over willen doen op onze eerstvolgende clubavond.

Klaus Womb & Penny Super Pony Strip

Deze vreemde eend in de bijt van Eindhoven Rockcity maakt rave met een toegankelijkheid die ook de gewone dance liefhebber aanspreekt. Maar soms ook helemaal niet. Dan is de combinatie van hysterie en het hoge aantal beats per minuut net iets teveel van het goede.

Sterke debuutsingle Disco Disco Disco Disco is een goede kennismaking, omdat het laat zien dat veel herrie ook behoorlijk muzikaal kan zijn. Klaus Womb & Penny Super Pony Strip worden vaak omschreven als electropunk, maar soms ook als: ‘What the fuck?’ (bron: YouTube). Die reactie willen wij veel horen na afloop. Zonder deze pseudonamen teveel te onthullen: een van de crewleden van Klaus Womb & Penny Super Pony Strip is de noisemaker van Nikoo. Vorige keer zorgde het erotisch getinte United-C voor extravaganza op onze clubavond, nu is het waarschijnlijk aan dit duo met al zijn kleurrijke fratsen.

De laatste Club 3VOOR12/Eindhoven van 2011 vindt plaats op 23 september in de Effenaar. Aanvang: 21.00 uur. De voorverkoop start zaterdag 6 augustus via Ticketservice en de kassa van de Effenaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven