Garage, Lo-fi en Rock op volgende Club 3VOOR12/Eindhoven

Afsluiter belooft nog nooit eerder vertoond audiovisueel spektakel

Tekst: Patric Muris ,

Na de vorige clubavond die in het teken stond van de EP releaseparty van Hunting The Robot is de volgende clubavond weer een echte showcase met drie nieuwe bands. Ze komen allemaal uit Eindhoven en ze maken allemaal popmuziek op een geheel eigen manier, met een hele eigen edge. De afsluiter van de avond gaat echter verder dan muziek alleen, die belooft een audiovisueel spektakel.

Afsluiter belooft nog nooit eerder vertoond audiovisueel spektakel

Op de volgende clubavond van 3VOOR12/Eindhoven, die plaatsvindt op 3 juni 2011, spelen drie bands die allen een geheel eigen invulling geven aan popmuziek. Te beginnen bij de jongsten: Mozes And The Firstborn, een garage band met heerlijke sixties invloeden en een heel eigen geluid. Als je zo hard roept dat dit de nieuwste en de hardst komende revelatie uit Eindhoven is zoals wij dat doen, dan is het onvermijdelijk dat zij op ons podium staan. We volgen de band al vanaf het allereerste begin en zien voorlopig geen einde komen aan de groei die de jongens doormaken. Ze speelden op 3 januari 2011 in ons radioprogramma, we recenseerden debuut EP –en 3VOOR12/Eindhoven weekcd- ‘I Got Skills’ en we waren erbij toen ze optraden tijdens Die Like Disco!!! waar ze al vroeg zorgden voor het hoogtepunt van de avond. Download I Got Skills, luister goed naar de titeltrack en zorg op 3 juni voor een sing-a-long. Kom wel op tijd, want deze jongens zullen openen en daarmee de lat gelijk hoog leggen.

Om goed met die druk om te kunnen gaan, hebben we zeer ervaren mannen gevraagd: The Galactic Lo-fi Orchestra, de lo-fi sensatie die ervan houdt als het een beetje rommelt, maar ondertussen alle wetmatigheden van de popmuziek toepast. Wellicht al een bekende naam, want je hoort hem overal sinds frontman Michel Geelen een sampler van het aankomende album heeft rond gestuurd. Wij vonden het wat onzinnig om een recensie te schrijven over een promotiecdtje, maar zowat alle andere landelijke media dachten daar anders over. Een en al lof van Live XS, Oor en 3VOOR12NL over de nieuwe band van Michel Geelen, voorheen frontman van onder andere Emotional Elvis. De track Lost & Lonely, regelmatig te horen in 3VOOR12/Eindhoven radio, is terecht gekomen op Hollandse Nieuwe 16, de compilatie van 3VOOR12NL met talent van eigen bodem. En hey, wie staat daar nog meer op? Juist, Mozes And The Firstborn. The Galactic Lo-fo Orchestra bestaat uit net niet veertigers, maar maakt ondertussen wel ontzettend hippe muziek.

Afsluiter van de avond is Mindpark, een poprock band die veel gelaagdheid in zijn muziek aanbrengt. Mindpark zei in een interview met ons ‘popmuziek te maken zoals popmuziek zou kunnen zijn’. Die titel vonden zij wat pretentieus, maar toen wij voor het eerst hoorden wat zij daarmee bedoelden, vonden wij het zonder meer ladingdekkend. Je kan het nu zelf horen door aankomende release ‘We Will Adapt’ online te luisteren of (gratis) te downloaden. Met de release van dit debuutalbum zal Mindpark zich in een keer in het rijtje meest kwalitatieve bands uit eigen land scharen. Dat deden ze al eens op de Hollandse Nieuwe cd die vorig jaar is uitgebracht door 3VOOR12NL ter promotie van Popronde, waar Mindpark misschien wel de meeste shows van allen speelde. Mindpark is gevormd rondom frontman Ralph Timmermans, een alleskunnende muzikant die ook nog eens veel componeert. Voor zijn eigen band, voor andere bands, maar ook voor andere kunstvormen. Op 3 juni zal er een kruisbestuiving zijn van dat alles met de garantie dat We Will Adapt helemaal gespeeld wordt. Verder verklappen we in deze eerste aankondiging nog niet teveel, maar reken er maar op dat het druk wordt op het podium en dat je niets wil missen van wat daar gebeurt.

De volgende Club 3VOOR12/Eindhoven vindt plaats op 3 juni 2011 in de Effenaar. Aanvang: 20.30 uur. De kaartverkoop start zaterdag 30 april 2011 via Ticketmaster, kassa van de Effenaar en de grotere postkantoren. Wij doen niet mee met trends als inflatie dus kaarten blijven €5 per stuk.