Black Bone uitgekozen als voorprogramma van Deep Purple Black Bone uitgekozen als voorprogramma van Deep Purple

“Het is een jongensdroom die uitkomt”

, Jochem Boom

Black Bone uitgekozen als voorprogramma van Deep Purple

“Het is een jongensdroom die uitkomt”

Jochem Boom ,

Black Bone stond in oktober op de Hollandse Nieuwe compilatie met de demo Girl's Best Friend. De jonge Eindhovense Rock & Roll band werd totaal verrast door de uitnodiging van Mojo om in het voorprogramma van Deep Purple in het Gelredome te spelen.

“Het is een jongensdroom die uitkomt”

Black Bone stond in oktober op de Hollandse Nieuwe compilatie met de demoversie van het nummer Girl's Best Friend. Inmiddels bracht de band een EP uit die tot nu toe goed is ontvangen. En het bericht dat de band in december in het voorprogramma van Deep Purple mag spelen, zal het succes van deze Brabanders een flinke impuls geven.

De gemiddelde leeftijd van de drie Eindhovenaren is nauwelijks achttien, toch klinkt Black Bone als een band uit de jare zeventig. Zanger Steef vertelt dat ze alle drie zijn opgegroeid met oude muziek. "Thuis draaide mijn ouders oude rockbands als AC/DC, Deep Purple en Led Zeppelin. We zijn alle drie opgegroeid met dat soort bands, dus was het logisch dat we die muziek zelf ook zouden gaan maken." Als je luistert naar die eerste EP zijn de invloeden overduidelijk. Hun credo No Bullshit Rock & Roll is de enige juiste omschrijving voor de rechttoe rechtaan rockmuziek.

Die muziek zou perfect passen als voorprogramma van Deep Purple, maar daadwerkelijk een uitnodiging krijgen is een heel ander verhaal. Steef: "We werden plotseling gebeld door Mojo.  Een medewerker was bij ons concert in Paradiso geweest en vond het zo goed dat hij Black Bone heeft voorgesteld aan het management van Deep Purple. Dat management is heel streng bij het selecteren van het voorprogramma, dus het is erg bijzonder dat ze ons hebben gekozen. De vorige keer dat Deep Purple hier speelde was Triggerfinger het voorprogramma."

Voordat het december is, staat er nog een lange zomer voor de deur. Steef: "We zijn nu vooral bezig met het schrijven van nieuwe nummers. We willen een full-length debuut gaan opnemen. We zijn dan ook druk op zoek naar een studio. We hopen natuurlijk ook veel te kunnen spelen, maar daar is nog niet zoveel over bekend. We hebben nu een aantal shows staan in augustus, maar daar komt hopelijk nog meer bij. We hebben helaas wel een concert op Bospop moeten afslaan, omdat onze drummer op dat moment op vakantie is."

Ondertussen leeft Black Bone vooral toe naar het optreden in het voorprogramma van Deep Purple. Steef: "We gaan gewoon spelen, maar we hopen dat we het optreden naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik kan straks zeggen dat ik op mijn achttiende al in het Gelredome speelde, onze drummer is dan zelfs pas zestien. Het is een jongensdroom die uitkomt."

3VOOR12/Eindhoven maakte al uitgebreid kennis met de bandleden in de oefenruime van Black Bone.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven