Eerste live show Nikoo toch ‘gewoon’ in Eindhoven Eerste live show Nikoo toch ‘gewoon’ in Eindhoven

Mysterieuze Noise Rock band debuteert op het podium van PopEi

, Tekst: Patric Muris

Eerste live show Nikoo toch ‘gewoon’ in Eindhoven

Mysterieuze Noise Rock band debuteert op het podium van PopEi

Tekst: Patric Muris ,

Begin dit jaar is daar opeens Nikoo: een nieuwe band met Joep van Son (ook bekend van The Very Sexuals en The Sugarettes) als geestelijk vader dat een EP uitbrengt en die als gratis download beschikbaar stelt. Eindhoven is weer een bijzondere band van formaat rijker. De EP wordt goed ontvangen door diverse media en vanaf dan is het wachten op de eerste liveshow. Wel, die is nu aanstaande.

Mysterieuze Noise Rock band debuteert op het podium van PopEi

De eerste liveshow van Nikoo had eigenlijk al geweest moeten zijn: de band stond geboekt voor Incubate dat afgelopen maand plaatsvond in Tilburg, maar door een dubbele longontsteking van een van de bandleden kon dat optreden niet doorgaan. Het eerstvolgende optreden op de lijst met tourdata is dan 21oktober 2010, in PopEi. Het optreden van Nikoo in PopEi staat al lange tijd op de website van het Eindhovense poppodium aangekondigd, maar is nu dan eindelijk definitief. Dat betekent dat Nikoo aanstaande donderdag alsnog in eigen stad op het podium debuteert.

Na de release van de EP heeft de band de tijd genomen voor een goede live set. De buzz die is ontstaan rondom Nikoo, niet in de laatste plaats door de aandacht van invloedrijk medium ‘Pitchfork’, schept hoge verwachtingen. Aanstaande donderdag kan iedereen er getuige van zijn of de hoge verwachtingen waargemaakt worden in PopEi. Misschien dat dan ook al iets van de tweede EP wordt gespeeld. De tweede EP van Nikoo belooft “een leuk ding te worden met bijzondere gastoptredens” aldus de frontman van de band. 3VOOR12/Eindhoven geeft in de radio uitzending van 1 november 2010, waar Joep van Son te gast is, alvast een preview ten gehore.

Naast Nikoo speelt Space Siren aanstaande donderdag shoegaze geïnjecteerde Indie Rock in Pop Ei.

De zaal gaat open om 21.00 uur en de toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven