Nieuwe clubavond 3VOOR12/Eindhoven! Nieuwe clubavond 3VOOR12/Eindhoven!

Met The Dirty Denims, Kylfa en Woody & Paul

, Tekst: Patric Muris

Nieuwe clubavond 3VOOR12/Eindhoven!

Met The Dirty Denims, Kylfa en Woody & Paul

Tekst: Patric Muris ,

Op 10 september 2010 vindt de derde en laatste clubavond van dit jaar plaats. Zoals vertrouwd in de kleine zaal van de Effenaar. Nieuw is het totaalconcept waarin onze showcase wordt gegoten. Er spelen wederom drie bands waarvan wij vinden dat ze gehoord moeten worden. Het belooft een bijzondere avond te worden waarop Woody & Paul, als teaser voor de aankomende albumpresentatie, exclusief nieuw materiaal van het aankomende album Heroes And Zeroes spelen.

Met The Dirty Denims, Kylfa en Woody & Paul

We volgen Woody & Paul al een tijdje op weg naar het nieuwe album. Het dossier Heroes And Zeroes vertelt alles wat er tot nu toe aan vooraf ging. Wij verwachten op 10 september een mooi nieuw hoofdstuk  toe te kunnen voegen. Bezoekers van hun show op Koninginnedag hebben al een voorproefje gehad. Als dat smaakte naar meer moet je onze volgende clubavond zeker niet willen missen. Woody & Paul is een volprezen duo uit Eindhoven dat moeiteloos van stijl wisselt tussen Folk, Roots, Country  en Rock. Ze gaan deze avond mogelijk wat harder spelen dan gebruikelijk; om die andere twee bij te blijven.

Kylfa is een veelbelovende band die wij al een tijd volgen. “De jongste band van Eindhoven en wellicht zelfs de jongste band van Nederland” roepen wij al een tijdje in 3VOOR12/Eindhoven radio waar hun EP standaard in de jukebox zit. Nog niet oud genoeg zijn om het bromfietscertificaat te mogen halen, maar wel al een EP op eigen naam hebben staan. We spraken Kylfa onlangs in een Spruitjesrock interview. Tijdens de gebruikelijke minisessie daaraan voorafgaand hoorden we de energie en de kracht van hun ‘Rock ’n Roll met ballen’ zoals ze het zelf noemen. We wisten gelijk dat die op ons podium thuishoren. Kylfa is een exponent van Eindhoven Rockcity die als nieuwe generatie een belangrijke bijdrage kan leveren aan de instandhouding van deze geuzennaam. Hetzelfde geldt voor de derde en laatste naam.

Dat is de band die mag aftrappen en onlangs nog Zwarte Cross heeft geopend voor zo’n  1500 mensen: The Dirty Denims. Ze hebben al eens gespeeld in ons radioprogramma, maar ook op heel veel andere plaatsen in Eindhoven. The Dirty Denims spelen net als Kylfa Rock ’n Roll. Hard Rock ’n Roll welteverstaan. Hun EP ‘Going Out’ is al een tijdje uit en krijgt in recensies voornamelijk veel lof vanwege het gitaargeweld en de heftige drums zonder het clichébeeld dat daar bij hoort.  Tja, wat wil je met twee rockchicks in de gelederen? Als je eenmaal fan bent, is het dikke pret in de fanshop waar een enorm assortiment aan merchandise geboden wordt. Vooral die truckerspet is tof.

Na de laatste band komen dj’s uit eigen stad draaien om nog lang door te gaan. Er wordt op dit moment druk gewerkt aan de concrete invulling daarvan. Bezoekers van de 3VOOR12/Eindhoven clubavond en de Johnny Cash memorial show van Def Americans mogen gratis meegenieten, dat is al zeker. Houd onze site en onze Twitter in de gaten voor updates. Luister naar 3VOOR12/Eindhoven radio voor de beste voorbereiding.

De 3VOOR12/Eindhoven clubavond vindt plaats op 10 september 2010. Deuren open: 20.30 uur. Entree: €5. Voorverkoop start 31 juli.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven