God is a dj en hij heet Sven van Voren God is a dj en hij heet Sven van Voren

Koning Väth trekt hele festival naar Cocoon tent

, Tekst: Tijs Dijstelbloem/ Fotografie: Erik jan Sijbers

God is a dj en hij heet Sven van Voren

Koning Väth trekt hele festival naar Cocoon tent

Tekst: Tijs Dijstelbloem/ Fotografie: Erik jan Sijbers ,

Koning Väth trekt hele festival naar Cocoon tent

Met een set van maar liefst drie uur treedt legende Sven Väth aan in, hoe kan het ook anders, de Cocoon tent. Dubfire mag dan een absolute topper zijn in het genre, Sven Väth is een dj uit de buitencategorie. Väth is een man die altijd even gedistingeerd ten tonele verschijnt en ook nu legt hij, alsof de tijd heeft stilgestaan, stoïcijns zijn vinyl platen op de wheels of steel.

De Cocoon tent heeft nog het meest weg van een echt club, een snik hete club weliswaar maar wel eentje waar iedereen bij wil zijn. Valerio kan nog zo zijn best doen op de BNN stage, koning Sven trekt zelfs alle 16-jarige dissidenten naar zich toe in de temple of house.

Het festival verloopt overigens zonder enige wanklank. Het zon overgoten terrein is bomvol maar van incidenten is geen sprake. Ook bij de toiletten is alles prima geregeld en hierin vormt Extrema Outdoor een positieve uitzondering op vergelijkbare dance feesten. Alles op het terrein is in ruime mate aanwezig en aan niets is een terkort. Het centraal gelegen Future Funk podium met grote namen als Sebastian Ingrosso en Sunnery James zorgt voor erg veel volk maar de sluiproute aan de achterzijde van het terrein maakt doorlopen naar andere plekken zeer goed te doen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven