Egbert rockt Cocoon Egbert rockt Cocoon

Snikhete tent ligt aan Van der Gugten zijn voeten

, Tekst: Tijs Dijstelbloem/ Fotografie: Erik jan Sijbers

Egbert rockt Cocoon

Snikhete tent ligt aan Van der Gugten zijn voeten

Tekst: Tijs Dijstelbloem/ Fotografie: Erik jan Sijbers ,

Snikhete tent ligt aan Van der Gugten zijn voeten

Op weg naar de Cocoon tent kom je praktisch langs de RAUW stage. Veel later dan gepland staat hier Tommie Sunshine een zoete mix van electro plaatjes aan elkaar te draaien. De wind is enigszins spelbreker want de beste man moet de hele tijd zijn lange lokken aan de kant gooien om de display van zijn cd spelers te kunnen zien. Ondanks deze handicap weet hij de juiste snaar te raken bij het publiek. De Boys Noize tracks gaan er als zoete koek in en de handjes zijn veelvuldig in het publiek te zien.

Tommie Sunshine laten we achter ons en we lopen verder richting de tent die wordt bestierd door het prestigieuze Cocoon label. Eenmaal binnen in de snikhete circus tent draait Egbert vakkundig plaatjes met een typische cocoon sound. Hij geniet zichtbaar en weet het publiek met een mix van droge minimal in combinatie met donkere sferische techno in extase te brengen.

Na een overdonderend applaus voor Egbert neemt Dubfire het roer over. Dubfire kan uit veel verschillende vaatjes tappen. De ene keer gaat de voormalige Deep Dish man diep en duister met veel dub techno en lange lome breaks en de andere keer bedient hij het publiek met toegangkelijke rustige techno met een herkenbaar Richie Hawtin sausje.
Vandaag gaat Dubfire voor de gulden middenweg: hij begint heerlijk duister maar schakelt na het uitblijven van een reactie van het publiek al snel over naar toegankelijk minimal. De temperatuur in de zeer mooi aangekleede tent stijgt naar een hoogtepunt als hij een van zijn eigen tracks op sublieme wijze inmixt. Het voorlopige hoogtepunt van Extrema 2010 is bij deze bekend: Dubfire.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven