Nikoo tekent bij label en deelt opnieuw uit

Eindhovense sensatie op Eurosonic 2011

Tekst: Patric Muris ,

Ruim voor de release van de tweede EP van Nikoo werd er al volop gespeculeerd over de toekomst van de band. Dat die veelbelovend zou zijn, stond vast. Joep van Son, frontman van de band, werd uitgenodigd in 3VOOR12/Eindhoven radio en liet al voorzichtig wat los, maar bleef voorzichtig en vooral bescheiden. Nu, ruim een maand later, is er zekerheid: Nikoo is getekend en ‘geeft’ ook de tweede EP weg.

Eindhovense sensatie op Eurosonic 2011

In de radio-uitzending van 1 november j.l. vroegen we aan Joep hoe de toekomst van Nikoo er uit zou zien. Wij spraken het vermoeden uit dat Nikoo wel eens een groot ding kon gaan worden. Dat ontkende hij zonder enige valse bescheidenheid. Het eerste optreden van de band was toen net achter de rug en er liepen wat gesprekken met labels die de volgende Nikoo releases uit zouden brengen. Juist ja, meervoud, want terwijl wij de kersverse tweede EP alvast digitaal overhandigd kregen, werd aangekondigd dat een derde release al in de planning zat. Veel zoets dus uit eigen stad aankomende feestdagen. Het wordt je aangeboden door Beep! Beep! Back Up The Truck dat vandaag al heel toepasselijk als volgt de aanstaande release aankondigde:

“Ho! Ho! Ho! We’re preparing the loudest Christmas present you’ll ever get. And you will call it: Nikoo.”

Vanaf 20 december is de tweede EP van Nikoo te downloaden via de website van zowel de band als van het label. Betalen mag, maar is niet noodzakelijk. Extra cachet wordt aan de release gegeven door het bevestigde optreden op Eurosonic. Op 12 januari 2011 zal Nikoo ook het verre noorden van ons land met hun power poprock songs versteld doen staan. Later in het eerste kwartaal van 2011 start Nikoo met zijn eerste Europese tour. Joep gaat het nog druk krijgen, want zoals hij in de uitzending van 1 november al bij ons liet vallen, gaat hij tussen de tweede en derde release van Nikoo ook nog een nieuwe Sugarettes plaat opnemen.

Luister ook aanstaande maandag naar 3VOOR12/Eindhoven radio voor een volgend voorproefje van de aanstaande release van de tweede EP van Nikoo. Shameless, de aanstaande single, en Anika waren eerder al te horen en zijn bij onze redactie favoriet.