Eindhoven Rockcity deze maand even Serious Rockcity

Het totale programma van alle Serious Request acties

Tekst: Patric Muris ,

Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis in Eindhoven. 3FM zal dan met zijn Serious Request actie geld inzamelen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de stille slachtoffers van AIDS. Tijdens deze dagen, maar ook rondom, voert de lokale muziekscene in Eindhoven actie. Iedereen pakt zich samen: poppodia en bands met Eindhoven Rockcity voorop. Wij bieden overzicht.

Het totale programma van alle Serious Request acties

Het Glazen Huis is inmiddels al opgebouwd. Volgende week zaterdag zal een drietal dj’s van 3FM actie voeren om geld in te zamelen voor het goede doel van dit jaar: de slachtoffers van AIDS die achterblijven. Zoals kinderen van overleden ouders die aan hun lot zijn overgelaten.

Het zal tot aan kerstavond druk blijven op de markt in Eindhoven waar het Glazen Huis te vinden is.

Daar zal het niet bij blijven, want er wordt op meer plaatsen in Eindhoven actie gevoerd.

Zowel officieel als officieus zijn er acties opgezet. Allemaal met hetzelfde doel voor ogen: geld inzamelen voor de Serious Request actie.

Hieronder het overzicht van alle acties die bij ons bekend zijn, gesorteerd op datum en locatie:

’t Lempke

Zondag 12 december: The Sofu Sessions (aanvang: 20.00 uur, entree: €3-,)

The Rambler: Eindhoven Rockcity zes dagen lang in actie voor Serious Request

Zaterdag 18 december: Dice Rebels, Channel Red (aanvang: 21.30 uur)

Zondag 19 december: BC&C, God’s Monkey (aanvang: 21.00 uur)

Maandag 20 december: The Dirty Denims, Scenario II, In-tension, JD Walker Retrorock (aanvang: 21.00 uur)

Dinsdag 21 december: Macronizm, Stardusters, Mississippi Delta Brothers, The Mississippi Angelus (aanvang: 21.00 uur)

Woensdag 22 december: Black-Bone, Synesthesia, Moped, Peter Pan Speedrock (aanvang: 21.00 uur)

Donderdag 23 december: Mr Love and Stallions, The Galactic lo-fi orchestra, LA Stryker, Stuurbaard Bakkebaard (aanvang: 21.00 uur)

Vrijdag 24 december: Project Fear, Mezcalectric, The 101’s, the Jacks (aanvang: 21.00 uur)

De entree varieert per avond tussen €5,- en €10,-. Naast dagtickets zijn er voor €20 passe-partouts beschikbaar die toegang geven voor alle dagen.

Altstadt

Maandag 20 december: Super Session On Request: een super sessie met (bandleden van) STEREO, Krezip, Lisa Lois, Wende Snijders, Pete Philly, Tim Akkerman en meer (entree: gratis)

Dynamo

Woensdag 22 december: Reggae Serious Request benefiet: Reggae avond met de band B-ONE en dj Rudeboy-Ciano (aanvang: 21.00 uur, entree: €5-,)

Donderdag 23 december: Dynamo & Friends support Serious Request: vier gevulde area’s met drie hoofdnoemers, voor ieder wat wils: Nachtlampen (Dance), Zieke Zuiden (Hip Hop) en GBBR (Hardstyle en Hardcore). Meer dan veertig acts zullen deze avond optreden waaronder Fresku, Winne, Macronizm, Style Beats Liberation Front meets The Longmen, Bram van Helden, Alphaverb en Kasparov (aanvang: 20.00 uur, entree: €7,50 in de voorverkoop en €10-, aan de deur)

Effenaar

Donderdag 23 december: Serious Talent Festival: voornamelijk nieuwe Serious Talents waaronder de nu al zo goed als doorgebroken A Silent Express en Handsome Poets. Verder: MakeBelieve, Ruben Hein, Monks Avenue, Elske DeWall, Yasmin en The Hype (aanvang: 19.30 uur, entree: €10-,)

Alle poppodia geven aan dat alle opbrengsten ten goede komen aan Serious Request. De namen die op de diverse affiches staan, zijn niet mis dus dat is dubbel waar voor je geld. The Rambler laat voornamelijk Eindhoven Rockcity actie voeren en heeft zowat de gehele artiestendatabase geprogrammeerd. Met een passe-partout voor de Serious Request actie van The Rambler ben je in één keer helemaal op de hoogte van wat Eindhoven Rockcity te bieden heeft. Dynamo laat vooral de mc’s van Eindhoven spreken waaronder grote jongens Fresku en Macronizm. Ook de vele talentvolle dj’s die normaal door heel het land optreden, zullen vanavond hun plaatjes draaien tijdens de groots opgezette Dynamo & Friends support Serious Request. Het lijkt wel een festival week. Voornamelijk de donderdag dwingt tot keuzes maken. Houd daarbij in gedachten dat het goede doel in geen enkel geval wordt misgelopen. Zondag is de aftrap en is het rustig inkomen met de soulfunk band The Sofu Session in ’t Lempke. Wie houdt van uitersten kan afsluiten in de hardcore en hardstyle area in Dynamo. De Serious Request acties bieden de ideale gelegenheid om je local scene te supporten en de hulpbehoevende medemens te steunen in een en dezelfde actie. Doen dus!