3voor12/Eindhoven Sessies: Bird

Eindhovense folkband bijzonder geschikt voor intieme sessie

Tekst: Patric Muris ,

Het 3voor12/Eindhoven Sessies dossier is geopend. De eerste band die is uitgenodigd, is welbekend in Eindhoven en heet Bird. De muziek van Bird leent zich perfect voor een intieme setting waarbij ieder detail tot in perfectie wordt geregistreerd. Bird houdt ook wel van vaagheid. Dat is vooral te zien na de muzieksessies, als de band wordt geïnterviewd. Het nieuwe album is net uit dus de timing kan niet beter.

We treffen Bird in een drukke periode: het nieuwe album ‘Arjen Ballet’ wordt over een week officieel gepresenteerd en de band staat op het punt van vertrekken voor een Duitse mini tour. De maandagavond voorafgaand aan de sessie heeft de band al een paar nummers van het nieuwe album  gespeeld in ons radioprogramma. De reacties van de luisteraars waren geweldig waardoor wij met veel vertrouwen uitzagen naar de geplande sessie met de band die voor ons een goede bekende is: We maakten ruim een jaar geleden kennis, ze speelden al eens eerder in ons radioprogramma en ze waren al eens te gast op ons podium van Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar.

Ondanks de, op dat moment, aanstaande release van Arjen Ballet, besluit Bird om twee nummers van het vorige album te spelen tijdens de 3voor12/Eindhoven Sessies. Dat mag. Als ze Cubaanse samba hadden willen maken, was dat ook prima geweest. Bird speelt zijn luisterliedjes deze avond echter op de manier waarop ze bekend staan in Eindhoven, de reden waarom ze zo geliefd zijn in Eindhoven: ingetogen, kwetsbaar en met veel gevoel.
In het interview vragen we naar de identiteit van de band, het nieuwe album en de toekomstverwachtingen. Het lijken serieuze vragen, maar ook in deze geldt: niets is wat het lijkt.
 
Maak kennis met Bird op een niet alledaagse manier en geniet van hun optreden tijdens de allereerste 3voor12/Eindhoven Sessies. Dat er nog maar vele mogen volgen.
 

Check voor alle filmpjes ons YouTube kanaal:
http://www.youtube.com/user/3voor12eindhoven

Bird te gast in 3voor12/Eindhoven Sessies op 8 oktober 2010 in de studio van We Are (Music) Junkies.