Eerste namen Popronde 2009 bekend! Eerste namen Popronde 2009 bekend!

Wie o wie wordt ‘De Staat van 2008’?

, Tekst: Patric Muris

Eerste namen Popronde 2009 bekend!

Wie o wie wordt ‘De Staat van 2008’?

Tekst: Patric Muris ,

Mensen die er vorig jaar bij waren, kennen het concept: talentvolle bandjes uit heel Nederland reizen stad en land af om te laten zien waarom zij zo zorgvuldig geselecteerd zijn uit 700 toegestuurde demo’s. Eindhoven sluit de tour van de deelnemende bands af. Centrale vraag: wie stoot De Staat van de troon van 2008?

Wie o wie wordt ‘De Staat van 2008’?

Een nieuwe hype. Die kan er zomaar bij zitten. Vorig jaar was dat de formatie uit Nijmegen die nog geen half jaar later op Pinkpop stond. Je kunt er gewoon bij zijn. Helemaal voor niets. Het aanbod is altijd divers en over veel locaties verspreid. Op deze site http://www.popronde.nl/2009/ vind je meer informatie over Popronde en de bands, hieronder zie je alvast de eerste namen die wij kunnen verwachten:

 

  • The Mad Trist
  • Avant La Lettre
  • Hooghwater
  • Barbarella
  • Black Bottle Riot

 

Lola Kite speelt op de Popronde afterparty die in de Effenaar wordt gehouden.

Naam die ertussen uit springt, is Avant La Lettre dat sterk doet denken aan Radiohead zoals Stairs To Nowhere dat vorig jaar deed. Avant La Lettre geeft alvast een preview op het podium van Onaffe Zaken op 30 oktober in Plaza Futura.

Op 13 november staan zij, net als The Mad Trist, geboekt in Dynamo dat die avond verandert in ‘3FM Serious Talent stage’. LEFT is al een behoorlijke tijd de Eindhovense 3FM Serious Talent. De organisatie is nog volop aan het boeken dus het is even wachten of en waar we deze band terug gaan vinden. Hun nummer ‘Better Off’ heeft het in ieder geval al tot op de Popronde compilatie weten te schoppen. De cd was al te beluisteren op de Luisterpaal, hij is te bestellen via de website van Popronde, maar binnenkort ook te winnen op 3voor12ehv.nl. Muze records stelt 10exemplaren ter beschikking voor een prijsvraag. Houd onze site dus in de gaten, ook voor het laatste Popronde nieuws!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven