Lokaal talent krijgt kans om een gevoelige dans ‘Note’ te raken Lokaal talent krijgt kans om een gevoelige dans ‘Note’ te raken

Couleur locale siert affiche clubavond Effenaar

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Lokaal talent krijgt kans om een gevoelige dans ‘Note’ te raken

Couleur locale siert affiche clubavond Effenaar

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Eindhoven barst van het talent en niet alleen op rock gebied. De levendige dance scene die de stad rijk is heeft al behoorlijk wat illustere namen voortgebracht denk bijvoorbeeld aan Marco V, Miss Djax, Acid Junkies, Lady Aïda en Nymfo. Een nieuwe lichting staat echter te trappelen om gehoord te worden. De Effenaar heeft een neus voor talent en tijdens de Note dance avond van aanstaande zaterdag kan het grote publiek kennis maken met dit nieuwe talent. Wij geven vast een voorzetje en introduceren op papier alvast de namen van de line-up

Couleur locale siert affiche clubavond Effenaar

Zaterdag 21 november is er weer een editie van de tech-house avond Note in de Effenaar. De line-up van deze editie zal volledig bestaan uit dj’s en producers die uit Eindhoven komen of hier hun ‘roots’ hebben liggen. Voor insiders zijn de optredende artiesten geen onbekenden, voor bij wie de namen op de flyer niet direct een belletje doen rinkelen zet 3VOOR12/Eindhoven ze even op een rijtje.

Zef Felicien

Als klein manneke struinde deze digitale muziekfanaat al vol bewondering door de inmiddels verdwenen Rare Records platenzaak. Zijn liefde voor de zwarte plakken vinyl zat er dus al vroeg in. Geïnspireerd door alles wat hij in deze legendarische platenzaak zag begon het te jeuken en ging hij zelf aan de slag en niet onsuccesvol. Na vele uren thuis oefenen krijgt Zef in het Eindhovense al snel de kans om eens een plaatje op te leggen tijdens gerenommeerde underground feestjes. Zijn voorliefde voor minimal combineert hij op geheel eigen wijze met warme club house. Kleine feestjes doet hij nog steeds maar ondertussen krijgt Zef steeds meer erkenning binnen de scene, zo is hij ondertussen met enige regelmaat te horen tijdens minimal Eindhoven feestjes en heeft hij bijgedragen aan het succes van de Mono40 avonden.

Chris Hreno

Deze uit Canada afkomstige producer dook plots op in de stad en wist al snel de juiste mensen te vinden om zijn muzikale passie te delen. Met contacten in zijn thuisland waar hij zich niet voor hoeft te schamen werd hij al snel omarmd door dansend Eindhoven. Zijn producties zijn ondertussen uitgekomen op het Next Door label en hij werkt ondertussen met The Mole, Wagon Repair, en EL P, minimal Eindhoven, aan nieuw materiaal.

Tommie Frencken

Het predicaat talent is deze muziekfreak eigenlijk allang ontstegen. Dhr. Frencken staat bekend om zijn zeer strakke mix kwaliteiten en staat niet voor het eerst in de Effenaar. Wie zijn gig-lijst erbij pakt op de populaire dance agenda site partyflock ontdekt dat hij al een hele rits gigs op zijn naam heeft staan waaronder Extrema outdoor, ALRT, Latin Brutality en diverse minimal Eindhoven feestjes. Tommie Frencken bouwt stapje voor stapje aan zijn muzikale carrière en zal in de toekomst misschien wel even succesvol zijn als de laatste naam op het Note affiche, Makcim.

Makcim

De in Moskou geboren Makcim verhuist op jonge leeftijd naar de lichtstad waar hij kennis maakt met zijn grote muzikale passie, minimal. Met gelijkgestemden staat hij aan de wieg van het Minimal Eindhoven collectief en weet als een van de weinige Eindhovense dj’s een vaste plaats in het Nederlandse club circuit te veroveren. Met optredens op alle belangrijke festivals in Nederland en enkele sterke releases op het Remote Area label de absolute headliner van deze avond. En ondanks dat hij tegenwoordig in Amsterdam woont, reist hij graag af naar Eindhoven voor een fijn feestje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven