Denvis had heimwee naar The Spades

“We vinden de muziek belangrijker dan vuurwerk in onze reet steken”

We kennen hem de laatste jaren als amanuensis, als kersverse vader en als rootszanger, maar ook het rock ’n roll beest in Spades-zanger Denvis is nog altijd springlevend. Vijf jaar na het debuutalbum verschijnt 11 april het nieuwe Spades-album Above The Law, Below The Belt. En dan wordt hij misschien ook nog wel platenbaas.

“We vinden de muziek belangrijker dan vuurwerk in onze reet steken”

We kennen hem de laatste jaren als amanuensis in de Nationale Wetenschapsquiz, als kersverse vader en als rootszanger (met The Real Deal), maar ook het rock ’n roll beest in Spades-zanger Denvis is nog altijd springlevend. Vijf jaar na het debuutalbum verschijnt 11 april het nieuwe Spades-album Above The Law, Below The Belt. Denvis had de afgelopen jaren genoeg te doen, maar had toch heimwee naar The Spades: “Niet zo naar alle ellende, maar ik had wel weer zin om met een paar goede muzikanten lekker te rocken en te knallen. The Spades zijn al een jaar of twee weer actief. Eigenlijk is het een heel normaal proces geweest, we hebben alleen niet gehaast. De plaat heeft een volwassener geluid. We vinden de muziek belangrijker dan vuurwerk in onze reet steken.”

Volwassen of niet, het nieuwe Spades-album kent weer ouderwetse titels als Mean Motherfucker, Teenage Nudie Beach en Everybody’s On Drugs. En dat terwijl het er toch echt op leek dat Denvis rustiger was geworden. “Ik kan verklappen: ik ga niet echt als rootszanger door het leven”, zegt hij. “Het is niet zo dat ik tijdens het opnemen van een plaat met The Real Deal met een hoed en poncho door de stad loop. Ik maak gewoon lekker muziek, en de ene keer is dat wat harder dan de andere keer. Het idee van beroemd worden is er bij mij al een tijdje vanaf. Voor The Real Deal hebben we trouwens al weer plannen voor het najaar.”

Above The Law, Below The Belt komt uit op Denvis’ kersverse eigen label Drug Money Records, dat misschien wel het begin is van een nieuwe carrière. “Het is nog een beetje vaag, maar we hebben met een keigoede band uit Canada gespeeld, Bionic. Die jongens kregen hun plaat niet uitgebracht. Onze distributeur Bertus had er wel oren naar. Dan word ik dus platenbaas ja. Dit is het ideale moment om een eigen platenlabel te beginnen. Daar kun je schatrijk mee worden.”