STRP is er niet voor de helderheid STRP is er niet voor de helderheid

Organisator Frijns: "Met Mojo als partner gaan sommige dingen gewoon net iets makkelijker"

STRP is er niet voor de helderheid

Organisator Frijns: "Met Mojo als partner gaan sommige dingen gewoon net iets makkelijker"

STRP is na een editie al uitgegroeid tot het grootste art meets music festival van Europa. Dankzij een paar grote publiekstrekkers als Trentemoller en Roisin Murphy moet het aantal bezoekers nu ook door het dak. Op 25 november moet duidelijk zijn of het dak inderdaad van het Eindhovense Klokgebouw is gegaan.

Organisator Frijns: "Met Mojo als partner gaan sommige dingen gewoon net iets makkelijker"

Nu al, met slechts één editie achter zich, is het STRP festival uitgegroeid tot één van de grootste art en technologie festivals van Europa. Eind deze maand komen honderddertig creatieve uitingen, van muziek tot aan kunst en technologie, bij elkaar op het Strijp S terrein in Eindhoven.

Het Eindhovense festival is dan misschien een van de grootste festivals, de meeste bezoekers trekt het vierdaagse festival nog niet: in totaal tussen de vijftien- en achttien duizend, vertelt organisator Frens Frijns. Het festival heeft gekozen voor een nieuwe formule: grote acts zijn aan het festival gekoppeld. Met dank aan Mojo, waar STRP sinds dit jaar mee samenwerkt. The Chemical Brothers opent het festival op donderdag. Andere grote namen die er staan zijn onder meer Roisin Murphy en Trentemoller. Frijns noemt ze de mooie snoepjes. “Met een groter budget hadden we dit zelf ook kunnen regelen. Maar met Mojo als partner gaan sommige dingen gewoon net iets makkelijker.”

Met STRP wil Frijns technologie koppelen aan kunstbeleving. “Ik organiseer dit festival niet voor de helderheid, de combinatie van de verschillende werelden maakt het juist goed. Het is mooi als iemand eerst naar Trentemoller ziet en vervolgens installaties die hij nog nooit eerder heeft gezien en juist daar enorm door wordt gevoed.”

Ondanks de veelzijdigheid zijn volgens Frijns nog altijd twee belangrijke pijlers uit het festival te destilleren: “Eén is de podiumkunsten, waaronder muziek en multimedia. De tweede is de beeldende kunst met ook prachtige dingen, zoals een installatie van 192 luidsprekers.”

Frijns is trots op de locatie. “Op Strijp S zijn de meeste uitvindingen in heel Europa van de vorige eeuw gedaan.” En, de kans om dit te zeggen, wil Frijns ook niet laten liggen: “Het klokgebouw op Strijp S. is ontzettend mooi.” Ook Eindhoven is enthousiast over het festival, maar een all-over-town festival zoals Today’s Art wil Frijns niet worden. “De kracht van STRP is juist dat je alles bij elkaar kunt meemaken en zien.”

STRP vindt plaats van 22 november tot 25 november op Strijp S in Eindhoven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven