Teenslippers en verbrande koppen op Extrema Outdoor Teenslippers en verbrande koppen op Extrema Outdoor

Border Community frisse oase in kokende electrohousewoestijn

Teenslippers en verbrande koppen op Extrema Outdoor

Border Community frisse oase in kokende electrohousewoestijn

Recreatieterrein Aquabest - onder de rook van Eindhoven - veranderde afgelopen zaterdag voor even in de grootste strandtent. Het zomerse publiek vermaakte zich goed met veel zorgeloze house en de muzikale speldenprikjes van de Border Community enclave.

Border Community frisse oase in kokende electrohousewoestijn

(zie foto's onderaan)

Ieder zomerfestival hoopt op mooi weer, maar als je festivalterrein rond een meertje ligt, wil je de weergoden best wat extra verzoeken. De vijf buitenpodia van Extrema Outdoor staan letterlijk met hun voeten in het water, de ruimte ertussen wordt opgevuld met knusse zandstrandjes. Als het mee zit verandert recreatieterrein Aquabest - nabij Eindhoven - voor een dag in de grootste en meest spectaculaire strandtent van Nederland. Vandaag zit het mee: het gras is groen, de bar is open, de zon lacht de bezoekers toe en de bezoekers elkaar.

Veel mensen komen dan ook vroeg. Al om elf uur trekt een flinke stoet zomerjurkjes, teenslippers en korte broeken richting festivalterrein. Zoveel mogelijk zonuren meepakken,
is het devies. De vier grote strandpodia hebben duidelijk allemaal dezelfde vibe te pakken. Electrohouse is het toverwoord, zowel op de meest centraal gelegen stages Future Funk en Royal Dutch als op Lake Side en Mixed Stage. Licht verteerbaar, en met een fraaie afwisseling tussen hits en spannende tracks.

Het Future Funk stage ontpopt zich al snel als hoofdpodium. Het gelaagde podium ziet er met zijn gigantische vleugels imponerend uit en staat de hele dag vol. Bij de Amerikaanse house dj Ron Carroll (bekend van hit Lucky Star, die hij vandaag live zingt) begint de dag al goed los te komen. Bij zijn sexy set is het grote paringsspel al vroeg begonnen. Sta je even te wachten voor je het volgende treetje naar boven kan lopen, dan krijg je al snel een stel borsten in je gezicht. Een blik omhoog brengt je bij een grijnzende blondine. De vrouwen worden graag bekeken vandaag, en er zijn genoeg mannen van harte bereid hen die aandacht te geven. Vlak naast dj Ron Carroll trekt een jongen met ontbloot bovenlijf het bloesje van een meisje recht: “Dat kan zo echt niet hoor!”. De gretigheid waarmee hij haar borsten bedekt verraadt dat zijn motieven heel wat minder nobel zijn dan ze lijken.

Verderop bij het Summer Lounge podium staat een jongen met vlindervleugels op zijn rug tegen het riet te pissen. Erg charmant is het niet, maar je kunt het hem moeilijk kwalijk nemen. De rij bij de echte toiletten is namelijk gigantisch. Bij het Summer Lounge podium is het rustig, en zo hoort het ook. Enkele tientallen mensen nemen rustig de tijd om onder de neppalmbomen van de zon te genieten, een reclameblaadje te lezen en een cocktail te drinken. Het is verleidelijk om hier de rest van de middag landerig te blijven hangen. Maar we moeten door!

Het Mixed Stage heeft een wat merkwaardig programma. Vroeg op de middag draait de populaire house-dj Fedde LeGrand er een wat onopvallende set. Halverwege de dag vinden we er Booka Shade, dat nog druk bezig is het grote publiek te vinden. Het Duitse duo slaagt daar redelijk in, al gaat Extrema pas bij afsluiter Body Language echt voor de bijl.

De overdekte podia zijn logischerwijs minder in trek. De Novalectra is een groot deel van de middag helemaal leeg. King Britt en Daniël Haaksman hebben alle tijd om elkaar sterke verhalen te vertellen. De grote Technodome is helemaal niet te harden. Een stap naar binnen en je krijgt een klap in je gezicht van de warmte. Al om twee uur gutst het zweet van het gezicht van Bart Skils. Fans van Jeff Mills laten zich een paar uur later door de hitte natuurlijk niet tegenhouden, maar de waterkant is toch echt een stuk aangenamer.

Het podium van Border Community is in alle opzichten een verfrissende oase. Het is geen tent, maar het podium is wel overdekt met een soort witte kap. Er waait een frisse wind onder dat doek, zowel letterlijk als figuurlijk. De tent is vernoemd naar het label van James Holden. Van het gelikte ringbaardje van Harry Choo Choo Romero naar de Border Community nerds is een flinke stap. Ze staan gebroederlijk achter het podium een biertje te drinken: Fairmont, Petter, Extrawelt, Nathan Fake en opperhoofd Holden. Samen zouden ze zo in een indiebandje kunnen zitten. De club van Holden zorgt voor de broodnodige muzikale uitdaging. Terwijl de Duitse danswereld dezer dagen om het hardst roept dat minimal dood is, zetten Holden en zijn mannen zonder zeuren de volgende stap.

Tijdens de set van Misstress Barabara aan het begin van de avond verandert de Border Community tent in een perfecte schuilplek. Wie 's middags voorspeld had dat het nog zou gaan regenen was voor doemdenker versleten, maar rond een uur of zeven is het toch echt zo. Niet zo’n beetje ook. Het is letterlijk en figuurlijk een koude douche: make-up en haarstyling zijn in een kwartiertje verdwenen. Misstress Barbara klaagt niet, haar glimlach wordt steeds groter naarmate haar tent voller wordt. Nathan Fake maakt vervolgens zijn eigenzinnige reputatie waar door zijn eigen tracks op indrukwekkende wijze volledig te verknippen. James Holden draait als afsluiter met voorsprong de meest spannende set van de dag: van minimal naar neo trance naar house en weer terug.

De onbetwiste afsluiters van het festival zijn echter Erick E, Roog en MC Gee, ofwel Housequake. Regen of geen regen, het veld voor de Future Funk stage staat bom en bomvol. Het contrast is mooi: terwijl James Holden geconcentreerd naar zijn apparatuur staat te turen, bouwen Erick E en Roog samen een feestje achter de draaitafels. Het publiek laat zich gewillig opzwepen door MC Gee en schreeuwt desgevraagd om het hardst om meer.

Extrema Outdoor 2007 zit er dan zo langzamerhand op. Het was een lange, warme dag met een ontspannen sfeer. Met veel zorgeloze zomerhouse, maar ook met een aantal aangename speldenprikjes. Zonder al te veel euforische momenten en zonder al te veel extravaganza, maar wel met een hoop tevreden, verbrande koppen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven