3VOOR12/Eindhoven: Ticket for Tibet naar Amsterdam 3VOOR12/Eindhoven: Ticket for Tibet naar Amsterdam

Geen subsidie van de gemeente en CityDynamiek Eindhoven

3VOOR12/Eindhoven: Ticket for Tibet naar Amsterdam

Geen subsidie van de gemeente en CityDynamiek Eindhoven

Ticket for Tibet zal dit jaar helaas niet doorgaan. De organisatie heeft besloten om het festival te verplaatsen naar april 2008. Dan moet je alleen niet naar het vertrouwde Aquabest rijden maar naar Amsterdam, want nadat de gemeente Eindhoven en CityDynamiek besloten hebben om het festival niet meer te subsidiëren is men van plan om Ticket for Tibet te verplaatsen naar de Westergasfabriek in de hoofdstad.

Geen subsidie van de gemeente en CityDynamiek Eindhoven

Benefietfestival Ticket for Tibet zal dit jaar niet plaatsvinden in Eindhoven. De organisatie wijkt uit naar Amsterdam, omdat het evenement geen subsidie krijgt van de gemeente en CityDynamiek Eindhoven.

De vorige twee edities vonden plaats bij Aquabest. Voor de derde aflevering hadden de organisatoren het voormalige fabrieksterrein van Stijp- S in Eindhoven uitgekozen. Het festival zou daar op zondag 2 september worden gehouden. Overheidssteun is volgens Hoeksema, mede- organisator van Ticket for Tibet, extra belangrijk. Veel potentiële geldschieters doen zaken met China en dat kan botsen met de doelstelling van Ticket fot Tibet. Het festival vraagt namelijk aandacht voor de (vreedzame) strijd van de Tibetanen tegen de bezetting door China.

Na een minimale uitleg van het gemeentebeleid begreep de organisatie dan de steun voor een maatschappelijk festival niet past in de het Eindhovense beleid. En dit is zonde, er was een zeer breed programma opgesteld waarbij oa Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk vanuit het klokgebouw hun programma Holland Sport zouden presenteren. Na het 'nee' van Eindhoven besloten de organisatoren de regio Zuid- Oost- Brabant helemaal achter zich te laten. Het festival moet nu in april 2008 plaatsvinden in Amsterdam. De westergasfabriek is een van de beoogde plekken. Hoeksema verwacht dat Amsterdam wel subsidie zal verstrekken. "Ook zal er meer media aandacht zijn als we vannuit Amsterdam opereren."

Naast Blof, een van de belangrijkste acts, hebben ook Spinvis en de cabaretiers van Comedy train toezeggingen gedaan, de organisatie hoopt verder nog 1 of 2 sprekende buitenlandse acts toe te voegen aan hun programma.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven