Extrema heeft een eigen club op het oog

Lieke de Boer: "De vergunningen zijn alleen nog niet rond"

Komend weekeinde organiseert dansorganisatie Extrema voor de tweede keer Novalectra in het Klokgebouw op Strijp S in Eindhoven. Het crossover evenement waarbij hiphop, dance en electro elkaar ontmoeten is tevens het slotfeest van de Dutch Design Week in de Lichtstad. En hoewel Novalectra nog altijd niet de vaste clubavond is geworden die Extrema aanvankelijk voor ogen had, is er een nieuwe ambitie: een eigen club. "We hebben inmiddels iets op het oog"

Lieke de Boer: "De vergunningen zijn alleen nog niet rond"

Zaterdag 28 oktober maakt een groot feest onder de naam Novalectra een eind aan de Dutch Design Week die de hele week in Eindhoven plaats vond. Het is de tweede keer dat dansorganisatie Extrema het crossover evenement organiseert. In het Klokgebouw op voormalig Philips terrein Strijp S ontmoeten dance, hiphop en electro elkaar. En hoewel Novalectra nog altijd niet de vaste avond in de Effenaar is die Extrema vorig jaar voor ogen had, maakt medewerkster Lieke de Boer wel een nieuwe ambitie van de dansorganisator bekend in Dubbel Check: een vast pand waar Extrema haar eigen avonden een onderdak kan bieden. “We hebben ons oog al op iets laten vallen.”

Ooit had Extrema een eigen club: Club Extrema. Ook de Mezzo was van de organisatie. “Maar dat waren heel chique clubs. Verder wil ik er nog niets over kwijt omdat de vergunningen nog niet rond zijn.”

Novalectra heeft een jaar na de eerste editie al een flinke metamorfose ondergaan. De Boer: “Toen was Novalectra iets te puristisch met een freaky line-up. De danswereld moet nog wennen aan een mix van hiphop, dance en electro. En dit jaar hebben we één podium in plaats van verschillende area’s. Maar het is een vernieuwend concept waar we in geloven.”

3VOOR12 maakt opnames.

Luister naar het interview van Ron van der Sterren met Lieke de Boer uit Dubbel Check 25-10-2006

Novalectra in het Klokgebouw op Strijp S in Eindhoven op 28 oktober Vanaf 21.00 uur: Kubus, De Jeugd Van Tegenwoordig, Seymour Bits, Kubus, BangBang & Jawat!, Dr. Lektroluv, Aux 88, Kevin Saunderson, Steve Rachmad, Gideon, Phenc, Robob, Wally en El-P