Emotial Elvis wordt vetter op nieuw album

Michel Geelen: “Ik ben klaar met lo-fi”

Michel Geelen is Emotional Elvis. Anderhalf jaar terug was hij Hollandse Nieuwe op 3VOOR12. Toen beloofde hij snel met een nieuw album op de proppen te komen. Dat komt over twee maanden uit, met een zetje in de rug van Eindhovens eigen knoppenman Pieter Kloos ofwel Pidah. En dankzij hem zal de nieuwe Emotional Elvis een stuk vetter klinken. Michel Geelen: “Ik ben klaar met lo-fi.”

Michel Geelen: “Ik ben klaar met lo-fi”

Toen Emotional Elvis in 2005 Hollandse Nieuwe was op 3VOOR12 had de Eindhovense band al twee lofi albums op haar naam staan, gespeeld en opgenomen op de 8-sporen recorder van Michel Geelen. Na lang wachten komt in december eindelijk een nieuw album uit. Daarop klinkt Emotional Elvis een stuk vetter dankzij de hulp van studiotechnicus Pieter Kloos, de man achter het volle geluid van Motorpsycho en Peter Pan Speedrock. En dus ziet het er naar uit dat Geelen de lo-fi pop van weleer achter zich heeft gelaten.

Producer Pidah is veelgevraagd en drukbezet. Toch vond hij de tijd om Emotional Elvis te mixen. Geelen: “We kennen hem een beetje en hij is betaalbaar. Toen we ruwe versies van de nummers lieten horen, was hij verrast en zo ontstond de samenwerking.” De eerste vruchten van die samenwerking zijn op een promotie cd te horen. “Wij wilden evolueren en iets nieuws proberen. Na de twee vorige albums ben ik klaar met lo-fi. We wilden vooral vetter klinken. Veel heb ik op de computer opgenomen en een deel is in de studio opgenomen. Maar de liedjes zitten nog wel op dezelfde lijn: een mix van poppy, hiphop en country.”  

“Dingen lopen zoals ze lopen,” zegt Geelen over de keuzes die hij het afgelopen jaar heeft gemaakt. Want doordat er enkele videoclips werden gemaakt en de band er voor koos om veel op te treden bleef nieuw werk lang in de koker zitten.   

Of het nieuwe album de doorbraak zal brengen waar de band op hoopt is nog niet duidelijk. Geelen: “De naam Emotional Elvis zoemt inmiddels rond. De bezoekersaantallen bij optredens blijven achter. Zalen reageren afwachtend op de promo-cd die we nu hebben rondgestuurd. Ze wachten allemaal af tot het album echt uitkomt en de recensies in de bladen zullen staan.” En dus hoopt de band op goede recensies zodat er veel gespeeld kan worden. “Maar we hebben in ieder geval een plaat gemaakt die we met zijn allen leuk vinden,” zegt geelen.

Luister naar de hele band update met Michel geelen van Emotional Elvis in Dubbel Check 25-10-2006