Het Rembrandt jaar van Extrema laat even op zich wachten

Marcel Mingers: “Het gaat om tienduizenden euro’s”

Tweede kerstdag zou Extrema proefdraaien op de nieuwe onlangs verworven locatie: de Rembrandt bisoscoop. Maar dat feest gaat niet door omdat de brandveiligheid niet gegarandeerd kan worden. “En omdat we de zalen niet kunnen testen, hebben we besloten ook de nieuwjaars afterparty afgeblazen,” zegt Marcel Mingers van Extrema. Heeft de danceorganisatie dan toch een kat in de zak gehuurd?

Marcel Mingers: “Het gaat om tienduizenden euro’s”

Marcel Mingers van danceorganisatie Extrema kon zijn geluk niet op, afgelopen maand toen hij hoorde dat zijn bedrijf feesten kon gaan organiseren in de voormalige Rembrandt bioscoop. Een eigen locatie was al langer een droomwens van Mingers. De planning was eenvoudig: proefdraaien op tweede kerstdag en de officiële opening zou de afterparty zijn van het oud- en nieuwfeest in het Klokgebouw. Deze week werd bekend dat de afterparty niet door kan gaan omdat de benodigde evenementen vergunning niet tijdig kan worden afgegeven. De brandveiligheid van het pand is niet in orde. Dat was overigens ook de reden dat de bioscoop eerder haar deueren sloot. Heeft Mingers een kat in de zak gehuurd?

Mingers: “Misschien is het een beetje een kat in de zak. We wisten vooraf niet dat er een ontruimingsinstallatie type A zou moeten worden geplaatst. Dat is een systeem waardoor het licht meteen aangaat en de muziek uit in geval van nood. Verder vertelt een stem welke richting je op moet lopen als er brand is. Het is een duur apparaat. Ga er maar van uit dat zoiets tienduizenden euro’s kost. Maar dat hebben wij er voor over.”

Een flinke last op de begroting dus. “Ook al gebruiken we het maar een jaar, het valt binnen de begroting. We hebben het volste vertrouwen dat Rembrandt goed gaat lopen. Als we een sneak preview hadden gegeven op tweede kerstdag, hadden er zeker duizend mensen gekomen: de hele Extrema Outdoor clique. Mensen zijn heel benieuwd wat we gaan doen.”  

Voor de Rembrant heeft Extrema een tijdelijke vergunning aangevraagd. Immers, na een jaar moet de danceclub ruimte maken voor woningbouw. Voor de sneak op tweede kerstdag en de oud en nieuw afterparty had Extrema een zogenaamde evenementenvergunning aangevraagd. Mingers: “Nu we weten dat we nog niet open kunnen gaan, doen we rustig aan. We stemmen alles met de politie af. De planning is nu dat we op 27 januari open gaan.”

Extrama zoekt ondertussen naar een vervangende locatie voor de afterparty. Inmiddels is bekend dat dit niet de Effenaar zal zijn. In ieder geval mag het feest in het Klokhuis een uur langer doorgaan; tot zeven uur dus. Mingers: “Maar dat zou ook acht of negen uur kunnen worden,” aldus Mingers.