Onlangs werd de nieuwe lichting bekendgemaakt die meedoet aan talentontwikkelingstraject Drentsch Peil XL. Ook de band Blue Attics uit Emmen doet mee. We spraken met Ryan Roland (zanger en gitarist), Marthijn Scheve (bassist) en Jesse Hoezen (drummer) over Drentsch Peil XL en de toekomst in een café in Groningen.

Blue Attics is begonnen begin 2021. Jesse en Ryan zijn al jaren buurjongens en kameraden. Als Ryan op een dag een elektronisch drumstel koopt en Jesse komt langs en speelt wat drums ontstaat het idee om lekker te blijven jammen met elkaar. Leuk weetje: Jesse had daarvoor nog nooit van zijn leven een drumstel aangeraakt. “Op een gegeven moment werd Jesse toch wat serieuzer en ik was al met muziek bezig (met Lisa Ploeger en Hannah Mae) en toen dachten we: misschien zit hier toch wel wat meer in”, aldus Ryan.

Marthijn kwam er iets later bij. Toen hij in de kappersstoel zat (hij heeft dezelfde kapper als Ryan) en de kapper vertelde dat er nog een gitarist/bassist werd gezocht. Na een berichtje via Instagram om even bij elkaar langs te gaan of het klikte is op die ene zolderkamer de band toen officieel ‘geboren’.

De volgende stap
De jongens zijn ambitieus, willen zich ontwikkelen en zijn erg gedreven en daarom was het voor hen niet meer dan normaal om zich in te schrijven voor Drentsch Peil XL. “Voor een beginnende band is het heel lastig om een goede start te maken. We waren nu op het punt gekomen om die volgende stap te zetten, maar we wisten niet precies wat die stap moest zijn. Toen kwamen we bij Drentsch Peil uit.”

CV Geïnterviewde

Naam: Blue Attics
Bandleden: Ryan Roland, Jesse Hoezen en Marthijn Scheve
Woonplaats:  Emmen
Klinkt als: Muse, Foo Fighters, Soundgarden, Good Charlotte
Songs: You're Only Pretty on the Outside, Don't Want It, Never in Your Arms
 

De jongens verwachten veel te leren tijdens het traject. “We willen professioneler en beter worden en we denken dat ze ons daarmee kunnen helpen.” Ze hebben ook erg zin in de ontmoeting met de rest van de deelnemers en om weer wat nieuwe mensen te leren kennen.

Stijl
De redactie vergeleek de jongens een beetje met Soundgarden, maar zelf komen ze met Muse en de Foo Fighters. De stijl van de jongens schiet namelijk alle kanten op, want op één van de nieuwe nummers (die nog moet uitkomen) klinkt de band juist weer als Good Charlotte. “Ook al neigt de muziek misschien naar Muse of de Foo Fighters, uiteindelijk zijn wij gewoon Blue Attics.”

Graspop en een tour
Stel, het Drentsch Peil traject is afgelopen en de heren mogen dromen. Wat zouden ze dan graag willen? “We gaan dan vooral door met nieuwe nummers maken en alle tips gebruiken die we van Drentsch Peil hebben ontvangen.” Uiteindelijk na wat aandringen komt naar voren dat ze graag op Graspop willen staan. En een tour door Nederland, Duitsland en Belgie, zodat “we mensen kunnen laten horen welke muziek we maken.”

Nieuwe muziek
Inmiddels heeft de band in de studio van Geosy van GirlsGirlsGirls een nieuw nummer opgenomen. Deze willen ze graag in juni als single uitbrengen. Daarna gaan ze muziek opnemen op de zolderkamer (daar is ie weer) van Ryan. “We hebben nu wel wat nummers op Spotify, maar die zijn al best oud en onze sound is wel wat veranderd.” Op de toekomstige EP komen vijf nummer te staan. De EP willen ze aan het einde van het jaar releasen.

“Ook al neigt de muziek misschien naar Muse of de Foo Fighters, uiteindelijk zijn wij gewoon Blue Attics.”

 

 

 

Mocht je benieuwd zijn naar Blue Attics? In juli staan de jongens op ‘Muziek aan’t waoter’ in Emmer-Compascuum.