Tijdens het programma Met Arnold naar de Avond maakte Kunst & Cultuur’s Jan Stam de selectie bekend van Hit The North 2020. Van de negen acts die dit jaar begonnen met het Drentsch Peil XL gaan er drie acts door naar het coachingstraject Hit The North. Dit jaar gaan de band Moonradio, singer-songwriter Isa Zwart (+ band) en outlaw country duo Same Old door naar het interprovinciale traject.

“Wij zijn super dankbaar dat de kans krijgen dat we dit gaan doen,” zegt Richard Aeilkema van Moonradio vanuit de RTV Drenthe studio in Assen. Zowel van Moonradio als Same Old zijn er leden aanwezig in de studio. Isa Zwart was niet in staat om aanwezig te zijn in de studio.

“Volgens de jury heeft Moonradio de meeste meters gemaakt,” zegt Jan Stam bij het bekendmaken van de winnaars. De band heeft zich gedurende de zomer goed ontwikkeld en de kritiek van de vakjury goed in praktijk weten te brengen. Duo Same Old is geselecteerd vanwege de potentie om uit te groeien tot een graag geziene festival act, wat volgens Stam een groot compliment is.

Isa Zwart, Moonradio en Same Old zullen gedurende 2020 onder andere op Eurosonic, bevrijdingsfestivals, de vooravond van Into The Great Wide Open en andere optredens te zien zijn. Daarnaast krijgen ze gedurende het komende jaar persoonlijke coaching en meerdere bootcamps om hun talent verder te ontwikkelen.