Voorbeschouwing Bevrijdingsfestival Drenthe

Boudicca Meerman ,

Op de mainstage vind je deze zondag aan aantal artiesten die sowieso een meer dan prima optreden gaan neerzetten. Met namen als Blaudzun en afsluiter Mooi Wark ben je verzekerd van een goede performance! Mocht je echter op zoek zijn naar de nog wat ruwere pareltjes, vind je hier een paar goede opties!

Dit jaar is er veel ruimte voor nieuw talent. Hoewel het weerbericht nog niet heel erg mooi beloofd te worden, is het zeker een tocht door miezerregen waard om even een kijkje te nemen bij het Local Heroes Stage. De stage biedt dit jaar vooral ruimte aan bands die het publiek met gitaarwerk zullen doen stuiteren en de punk verder verkennen. Met name​ Feral Tides​, een psychedelische rockband die behoorlijk wat energie met zich meebrengt op het podium, is een aanrader! Gedurende de popronde heeft de band meerdere optredens gedaan in onder andere Groningen en Leeuwarden. De stage wordt waardig afgesloten door de ​Tanning Bats​, die de garagepunk meeneemt naar Assen.  

Verder vind je op de SENA stage ook nog een paar andere artiesten die we je niet willen onthouden: ​Sorry John ​is een fijne indie-rock band die mogelijk de zon en het glas wijn wat mee kan brengen op een verder toch druilerige dag. Stond Sorry John voorheen nog op het kleinere Local Heroes Stage, heeft de band zich inmiddels bewezen en is het toe aan het grotere podium. Wellicht groeien ze over een aantal jaar door naar het mainstage. Als je dan toch bij de SENA stage bent beland, zijn ​The Heck​ en​ Meadowlake​ ook de aandacht waard. Meadowlake biedt temidden van al het stevigere punk- en gitaarwerk dat de dag kleurt, een rustmoment in de vorm van fijne indie-muziek. Deze band heeft onder andere in het voorprogramma van White Lies gestaan en doet mee aan de popronde van 2019.  


Mocht je nu echt toe zijn aan naast het Mooie, ook het stevigere Wark, is ​Black Briar​ op de main ook zeker een aanrader! Deze Drentse symfoniemetallband heeft zijn sporen verdiend en is het zeker waard om even langs te gaan  
 
Al met al belooft het een goede dag te worden in Assen deze vijfde van mei!