The Weight, de nieuwe single van Traversus

Progrock uit Emmen

Jeroen Hans ,

De progrockers uit Emmen zijn weer binnengekomen met een nieuwe hit: “The Weight”, de nieuwste (hopelijk hit-) single van Traversus is per vandaag uitgekomen. Gekke maatsoorten, wisselingen in tempo, ingewikkelde gitaarpartijen en een complex gevoel, gecombineerd met een heel bijzondere aantrekkelijkheid is echter niks nieuws voor deze band.

Binnenkort komt er een album

Madelief, zangeres van de band en tevens tweede gitariste, benoemde hun nieuwe album (die ook binnenkort uit gaat komen) al als “fucking dik”, en als dit nummer de leidraad is, geloven we dat volledig. De band heeft een sound neergezet waar de gitaarpartijen van Joey, de bas van Mika en de drums van Liam goed naar voren komen, zonder dat ze elkaar overstemmen. The Weight is daar opnieuw een heel goed voorbeeld van.

Agressief en hard, maar toch welkom

Het nummer, dat met 6 minuten en 12 seconden langer is dan het gemiddelde nummer, begint hard. De drums van Liam komen je oorschelpen binnenvliegen, samen met de bas en gitaar van Mika en Joey. Agressief en hard, maar toch in een zekere zin welkom, alsof ze je binnen loodsen in een nieuwe wereld van muziek. “Welkom bij muziek die je nooit verwacht had”, alsof het je uitnodigt om muziek opnieuw te ervaren.

Energie

En eerlijk is eerlijk, na een volle tent bij Eurosonic, Hit The North en grote publieken in onder andere Borger, Erica, Groningen en waar-eigenlijk-ook-niet, was dit ook wel te verwachten. Eenieder die hen ooit een keer live heeft gezien, weet wat voor energie deze toppers meebrengen als zij op het podium staan. Elk optreden moedigt aan om de moshpits in te gaan, terwijl je vijf minuten later met open mond staat te kijken naar de solo’s van leadgitarist Joey. Traversus maakt het op één of andere manier mogelijk om alle gevoelens te voelen in één avond en ondertussen je weg te blazen met de meest ingewikkelde ritmes en muzikale partijen.

Al met al is The Weight een fantastische toevoeging aan het repertoire van Traversus. Namens 3 voor 12 kunnen we niet wachten om te zien wat deze band nog meer te bieden heeft en wat de rest van het album gaat brengen.