Seb Zukini rockt op eerste EP stevig door

Seb Zukini – The Devil You Know

Daniël Nijveldt ,

Eind vorige maand kwam het vijf nummers tellende debuut EP van Seb Zukini uit, getiteld ‘The Devil You Know’. Met duidelijke invloeden van Nothing But Thieves en Foo Fighters zet deze vijfkoppige Drents/Groningse band, die in mei 2021 gevormd is, een sterk debuut neer. De band bestaat uit zanger Sebastiaan Kusters, gitaristen en zangers Herman Klompmakers en Martin van Loon, bassist Ruben Lennaerts en drummer Robert-Jan Zigterman.

Scheurende gitaren

Het album begint met het opzwepende ‘Mirror’ dat niet had misstaan als een titeltrack van een van de Bourne films. De stuwende ritmes gecombineerd met scheurende gitaren en de doordringende stem van Sebastiaan wordt gecombineerd met harmonische samenzang en zorgt voor een supersterk eerste nummer. Het nummer wordt op Youtube ook vergezeld met een minstens net zo pakkende videoclip.

Na het donkere ‘Treason’ komt misschien wel het spannendste nummer van het album genaamd ‘Lord Lord’. Dit nummer neemt wat meer gas terug en laat een dromerige beat vloeien die door de boeiende stem van Sebasiaan wordt geleid. De opbouw in dit nummer is goed gedaan en het abrupte einde van het nummer maakt ruimte voor helaas alweer het laatste nummer ‘A Good Time to Stop’. Dat is ook meteen het donkerste (en langste) nummer en zit vol met ruimte voor pakkend gitaarwerk. Het nummer kabbelt aan het eind naar stilte en dat is gelijk het eind van het album.

Hit The North 2022

Seb Zukini is deelnemer van Hit The North 2022, een traject vanuit Eurosonic Noorderslag in samenwerking met de noordelijke popkoepels. Tijdens dit traject hoopt de band zich te ontwikkelen met behulp van professionals om voet aan wal te krijgen in de Nederlandse en Europese rockscene, en zoveel mogelijk mensen bewust te maken van hun innerlijke strijd. Hopelijk horen we snel ook meer van ze, want dit album laat een smaak naar meer achter.