The Bake Shop presents! Met The Real McCoy en Jetlag Jenny

Madelief de Groot ,

The Bake Shop organiseert al een poos evenementen waar lokaal talent te zien is. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver in ’t Schienvat in Erica. De muziek werd verzorgd door The Real McCoy en Jetlag Jenny. Hoewel beide bands zich deels identificeren als punk zijn ze toch erg verschillend. Waar punkrockband The Real McCoy harde vocalen en dikke riffs gebruikt, is het geluid van poppunkband Jetlag Jenny toch iets braver. Maar beide weten er een feestje van te maken.

Langzaamaan druppelen er nog wat mensen binnen en dan trapt The Real McCoy af. De band speelt energieke muziek, wat een mix is tussen punk en hardrock. De mannen spelen harde riffs afgewisseld met heftige vocalen, maar de teksten zijn eigenlijk wel lief. De band schrijft over broederschap en de struggles van het leven.

Dat de mannen bijna twee jaar niet hebben opgetreden, mag geen verrassing zijn. Het is op het podium te merken dat ze even moeten wennen, maar dat is oke. De band is nog niet zo lang bij elkaar en dit is hun eerste optreden samen. De gitarist is wel echt een podiumbeest en je ziet hem genieten. Ook de bassist weet zich te onderscheiden en schreeuwt lekker mee. De frontman, die het optreden een beetje zou moeten dragen, is in het begin nog een beetje afwachtend. Er mag meer pit in.

De nummers zijn in ieder geval vet en de vocalen liggen lekker in de mix. De gitaren zijn echter niet zo goed te horen want het geluid van de bas, die overigens een lekkere sound heeft, overheerst. Af en toe pakt de frontman een solo mee, maar dat is in de zaal niet te horen.

Gaandeweg het optreden merk je dat de sfeer er meer in komt en dat de mannen met meer zekerheid gaan spelen. De ongemakkelijke momentjes, die je eigenlijk niet wilt zien tijdens een punk concert verdwijnen en er komt meer energie voor in de plaats. Dit alles geeft aan dat de band het wel in zich heeft om een goede show neer te zetten, maar dat het zaak is dat ze met z’n allen meters gaan maken op het podium.

Daarna is het de beurt aan Jetlag Jenny, een energieke pop punkband. Het is duidelijk dat deze mannen al iets meer ervaring hebben op het podium. Wanneer ze opkomen, kan het feestje direct beginnen.

Wat gelijk opvalt is dat de heren veel tijd hebben gestoken in het oefenen van de samenzang. In het vaste riedeltje van lekkere gitaarpartijen, goede verses en catchy refreinen, is de samenzang echt een onmisbaar element geworden in hun muziek, dat de nummers een extra dimensie geeft.

De energie van de nummers wordt op het podium sterk overgedragen door de frontman, die bij veel van de nummers het publiek mee weet te krijgen. Het publiek neemt de aanwijzingen van de frontman ter harte en ze klappen en zingen lekker mee. De nummers zitten ook goed in elkaar. Ze hebben allemaal een kop en een staart en de breaks zitten precies op de goede plek. Dat maakt wel dat de muziek na een poosje voorspelbaar wordt. Op een gegeven moment nodigt de frontman het publiek uit om hem na te zingen en dat doet iedereen ook uit volle borst. Om het publiek op die manier mee te krijgen, is wel een kunst.

Al met al was het dus weer een geslaagde avond in ’t Schienvat in Erica. Het volgende event dat door The Bake Shop wordt georganiseerd is SPY festival op 21 mei, met onder andere Paceshifters, The Cool Quest en de Drentse band Seb Zukini. Tickets voor dit festival kan je kopen via deze link