Een avond vol vrouwelijk talent

Lisa Ploeger en Bella Luna op één podium

Tekst: Daniël Nijveldt / Fotografie: Ellis Mulder ,

De Willibrord Kerk in Borger is zaterdagavond het podium voor Bella Luna en haar band, maar niet voordat Lisa Ploeger heeft afgetrapt. De van oorsprong Gietense singer-songwriter, onder andere bekend van haar diverse solo-optredens in de Popronde, is deze keer niet alleen. Ze staat voor de tweede keer op een podium met haar drie-koppige band bestaande uit gitarist Ryan Oldenburger, drummer Kim Boersma en bassist David Lanjouw. Dit geeft haar muziek een meer rock tintje en dat geeft vooral bij het nummer ‘We Don’t Make the Wind Blow’ een extra toevoeging. Lisa geeft bij elk nummer een inkijkje in haar creatieve proces en vertelt graag hoe het nummer in kwestie is ontstaan.

Lisa Ploeger alleen op gitaar

Na twee nummers stuurt ze haar band van het podium en speelt ze alleen op gitaar een nummer dat ze vandaag heeft geschreven, getiteld ‘I already did’. “Als het mis gaat dan hebben jullie wat te lachen” zegt ze nog tegen de zaal, maar het gaat gelukkig niet mis. Het publiek wordt weer getrakteerd op een schitterend nummer. Hierna is het nog tijd voor een cover van Jason Isbell. Volgens Lisa is het nummer al eens heel mooi gecoverd door zangeres Hannah Mae. Het nummer getiteld ‘If We Were Vampires’ past perfect voor bij haar stem en is een aanwinst voor de set.

Opgewarmd voor Bella Luna

Na nog twee liedjes van haar vijf nummers tellende EP ‘Dear Diary’, dat twee maanden geleden uit gekomen is, is het voorprogramma ten einde. Lisa Ploeger en haar band hebben een mooie opwarmer verzorgd en dat smaakt naar meer. De avond is nog niet ten einde want Bella Luna en haar band nemen het podium over. Als zelfs bij de soundcheck al applaus klinkt, dan moet het wel een mooie avond worden. Ook Bella Luna kennen wij vanuit de vele Popronde optredens die ze de afgelopen tijd gedaan heeft. De Filipijnse soulzangeres, die momenteel in Nederland woont, heeft een warme stem met een hees randje. Vanaf de eerste noten van ‘Let It Turn’ begint ze te stralen en is het duidelijk dat Bella Luna en haar vier bandleden veel plezier beleven aan het optreden.

Perfecte timing

Haar nummers zijn allemaal perfect uitgevoerd en haar timing is echt spot-on. Zo ook bij de Amy Winehouse cover ‘I Heard Love is Blind’. Erg knap hoe ze dit nummer feilloos omzet naar haar eigen stijl. Haar eigen nummers, zoals ‘Lust & Found’ en ‘Karma’, doen absoluut niet onder aan de covers die Bella deze avond uitvoert. Haar teksten steken goed in elkaar en hebben een brutaal tintje. Na het laatste nummer van deze avond komen de kreten “We want more” en “nog een liedje” vanuit en vanaf het Podium. Bella en haar band kiezen voor het absolute hoogtepunt van deze avond, de cover van Erykah Badu’s  ‘Tyrone’. Haar timing is wederom schitterend en deze uitvoering bezorgd het publiek kippenvel.

Het is duidelijk een avond die vol staat van vrouwelijk talent en daar kunnen we niet genoeg van horen. Podium 34 heeft weer een fijne muzikale avond verzorgd en dat smaakt naar meer.