Mary Confurius presenteert haar nieuwe album Hit Them Hard

Intiem, mysterieus en ongrijpbaar

Stefan Klomp / Fotografie: Marielle Hensums ,

Podium34 in Borger, een schitterende oude kerk uit 1800 met boven de bar nog het oude pijporgel. Deze wordt gelukkig vanavond niet gebruikt tijdens het optreden. Aan het plafond hangen kroonluchters en de vloer is nog helemaal in zijn oude staat. Omdat het plafond erg hoog is zorgt dat wel voor een koude sfeer. De akoestiek daarentegen is wel weer erg mooi. Aan beide kanten van de zaal zijn zitplekken gecreëerd en in het midden staan een aantal statafels. Het podium waar de bands optreden is niet overdreven groot waardoor het voelt alsof je meer contact kunt maken met de artiesten.

Voorprogramma Daisy Bellis

zet ook een hele mystieke sfeer neer

Bij binnenkomst zijn er nog niet veel mensen waardoor de grote ruimte van de oude kerk nog killer aan voelt. Na een tijdje betreed Daisy Bellis, Madelief Gal zoals ze eigenlijk heet, zonder schoenen het podium. Waarom Madelief in het voorprogramma staat is direct wel duidelijk, ze weet de mystieke sfeer van Mary Confurius heel goed over te brengen. Het optreden van Daisy Bellis begint weliswaar een beetje te laat, maar ze maakt dit goed door in sneltreinvaart haar hele repertoire te laten horen. Als ze aan het einde van haar optreden Mary Confurius wil aankondigen klinkt ze ineens een stuk minder zeker dan tijdens haar muziek. Ze vergeet zelfs haar gitarist te bedanken.

Nieuwe album Hit Them Hard

Muziek van Lars Spijkervet heeft wat weg van Korn

Als de ster van de avond, volledig in het zwart gekleed, het podium beklimt is de zaal inmiddels al beter gevuld. Ze komt hier deze avond om haar album Hit Them Hard, gelijknamig aan de eerder uitgebrachte single, te presenteren. Wanneer ze begint klinkt het vertrouwde ongrijpbare en mysterieuze stemgeluid van Marije dat direct de hele zaal vult. De muziek die Lars Spijkervet, de producer die haar begeleidt, daarbij maakt heeft soms wel iets weg van de band Korn.

Misschien een beetje rommelig,

maar Mary Confurius komt overal mee weg

Mary Confurius begint met de nummers die ze al eerder als single uitgebracht heeft en de juiste sfeer zit er, mede dankzij Daisy Bellis, meteen goed in. Als ze een paar nummers gedaan heeft neemt ze de microfoon en heet ons allen welkom in “het huis van God”. Daarna geeft ze het publiek een korte introductie op haar eerste album.

Je kan wel goed merken dat het album nog niet eerder ten gehore is gebracht. Waar Lars Marije eerst nog terecht wijst op de knopjes die ze moet indrukken gaat hij zelf ook finaal de mist in door niet de juiste muziek te maken. Ook vindt hij dat hij de afsluiting beter kan doen. De afsluiting spelen ze dan ook twee keer.  Al met al een beetje rommelig maar hé ze komen er gewoon mee weg.