Popsport Drenthe 2018 is van start!

Redactie 3voor12 Drenthe | Foto's: Mariëlle Hensums, Jan Stam ,

De kick-off van het talentontwikkelingstraject Popsport Drenthe is afgelopen zondagmiddag 8 april van start gegaan in de Naberhof in Emmen. De zondag stond in het teken van 4 bands en 2 singer-songwriters. Maandag 9 april volgde een kick-off voor de 5 dj’s.

Popsport Drenthe is een coachingstraject waarin jonge bands, singer-songwriters en dj’s in besloten bijeenkomst laten zien en horen wat ze kunnen. Aan de hand hiervan geven professionele muzikanten coaching en advies. Drie maanden lang gaan de jongeren aan de slag om hun muzikale performance te verbeteren. In juli is er een eindpresentatie met publiek.

Zondag 8 april

De deelnemende bands en singer-songwriters speelden ieder 2 nummers voor de trajectcoaches (jury). Van deze 2 nummers moest er minimaal één eigen nummer gepresenteerd worden. De jury bestond uit Christiaan Moorman (Popronde), Frank Drok (Caroline music) en Hugo Prinsen (Momentum Agency).

Behalve muziek laten horen, kregen de deelnemers ook een workshop van artiest Eller van Buuren. Hij gaf de acts tips en tricks op het gebied van marketing, performance en songwriting. Met deze tips en tricks én de tips van de trajectcoaches gaan de deelnemende acts met hun persoonlijke coaches aan de slag om op een hoger niveau te komen. De persoonlijke coaches zijn Heleen Roosdorp (songwriter), Robin Assen (Navarone) en Jesper Albers (The Paceshifters).

Tussen de optredens en de workshop door was er tijd voor foto’s. De fotograaf nam iedere act apart om buiten in de mooie omgeving een fotoshoot te doen. Ook werd er een groepsfoto gemaakt.

De deelnemende acts zijn The Rack Rebles (Assen), WhatTheFunk (Assen), The Mash (Emmen), Kim Sturre (Bovensmilde), Indian Rivers (Assen) en Justin Ripassa (Emmen).

Maandag 9 april

Maandagavond was in Café Partycentrum Bullseye in Assen de kick-off voor de Dj’s/producers. 5 dj’s zijn gestart met het traject van Popsport. Ze moesten ieder een set geven van ongeveer 15 minuten. Het niveau lag zeer hoog. De traject coaches, bestaande uit John de Booij (dj) en Sander Veldman (Producer) hebben ook hier tips gegeven waar de dj’s aan kunnen werken met hun coach Adin Dino.

De deelnemende dj’s zijn Thyrza (Bovensmilde), Thyzr (Emmen), D-Brax (Assen), RemQ (Nieuw Amsterdam) en DJ Rivers (De Wijk).

Organisatie Popsport is een samenwerking tussen Kunst en Cultuur, The Bake Shop, Bevrijdingsfestival Drenthe en het landelijke bureau Popsport