Dalerveen was vrijdag 13 tot en met zondag 15 april het kloppend muzikaal hart van Zuidoost-Drenthe. The Bluegrass Halfway House in Dalerveen stond in het teken van het akoestische evenement Snarenpluk. In en om het huis genoten de bezoekers van live muziek. Het was een muzikale gebeurtenis met een huiselijk tintje. Gedurende het hele weekend werden op het terrein optredens verzorgd door diverse muzikanten van verschillende pluimage.

Het kleinschalige evenement wordt georganiseerd door stichting Boet’n Deure. Deze organisatie organiseert al jaren evenementen die in het teken staan van live muziek. Snarenpluk is een nieuw initiatief en staat in het teken van akoestische live muziek. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops en activiteiten.

Concertcarrousel

Op vrijdag- en zaterdagavond namen de gasten deel aan de Concertcarrousel. Verspreid over het terrein waren tegelijkertijd drie concerten van een half uur. Het publiek kon onder leiding van een gastvrouw een ronde doen langs de verschillende concerten. Elk podia had zijn eigen sfeer en dynamiek. Eén daarvan was een kleine ruimte, sfeervol gedecoreerd en verlicht en het publiek dichtbij. Zangeres Stephanie Struijk kwam volledig tot haar recht in deze entourage. Zij zong onder andere liedjes van DAAR, haar nieuwe EP waaronder het beeldschone Als De Liefde Maar Blijft Winnen. De bezoekers waren onder de indruk en hier en daar werd een traantje weggepinkt.

Middenin het weiland stond een sfeervolle tent met loungebanken gemaakt van pallets. Hier was de Noorse band Haley's Comet neergestreken. Het duo wist maar al te goed hoe ze met hun instrumenten om moesten gaan; bluegrass voor gevorderden. Ondertussen verzorgde Red Herring in de huiskamer een mix van bluegrass, gypsy en folk. De samenzang was een genot om naar te luisteren en een half uur was eigenlijk te kort. Een schrale troost is dat Red Herring in het najaar terug zal keren naar The Bluegrass Halfway House.

Zaterdag

Tijdens de carrousel van zaterdag had Marlene Bakker haar intrek genomen in het stookhok. Ook dit optreden paste weer naadloos bij de omgeving. Marlene, met twee benen in het gips (een ongeluk zit in een klein hoekje), werd vergezeld door gitarist Christof Bauwens. Marlene zong in het Gronings, subtiele en betoverende liedjes van haar debuutalbum RAIF. Het publiek genoot zichtbaar van een prachtig optreden.

Laurens Joensen, aka Low Joe Handsome zorgde voor muzikaal genot in de tent. Joensen wisselt muziek af met verhalen en gedichten. Hij speelt gitaar en mandoline en mixt uiterst subtiel klassieke muziek (Bach) met bluegrass. Samen met Haleys Comet maakte hij de laatste helft van het half uur vol. De instrumentale blues die voorbij kwam, een ode aan zijn overleden vader, was mede door de inbreng van Meade Richter op fiddle van grote schoonheid.

Low Joe Handsome

Na een hapje en een drankje wacht ons in de huiskamer nog het concert van The Stringlers. Het bluegrass publiek zingt luidkeels mee en de vijfkoppige band weet een vrolijke sfeer neer te zetten. The Stringlers zijn wel in voor een feestje en spelen nog een aantal nummers op speciaal verzoek.

De zondag wordt afgesloten met jams, het kampeerterrein wordt weer weiland en de rust keer terug in Dalerveen.