Storksky in het Podium Hoogeveen

De openingsact van Pinkpop 2016 in het Podium in Hoogeveen

Lotte Vos ,

Niemand minder dan Storksky opent 10 juni Pinkpop en op 14 mei speelde de band in Hoogeveen. Na het winnen van de Limburgse muziekwedstrijd Nu of nooit kan dit het begin zijn van iets groots voor deze nog vrijwel onbekende alternatieve rock band.

Storksky stond in het Podium met in het voorprogramma niemand minder dan Animal Antics. Een indiepop-bandje uit Groningen dat al aardig aan de weg timmert. Zo speelde de groep onder andere op Eurosonic en op het bevrijdingsfestival in Assen dit jaar. Op 27 mei verschijnt de nieuwe videoclip en in het Podium gaf de groep alvast een voorproefje.

Storksky is een alternatieve rockband, bestaande uit twee personen met afwisselende drummers van grotere bands, zoals Tim van Delft van De Staat of Jesper Albers van de Paceshifters. Hij heeft met maar liefst zes drummers zijn laatste album opgenomen en dat is zeker een succes geworden. De band is een uit de hand gelopen afstudeerproject van gitarist en zanger Michiel Claessen en muzikaal te vergelijken met een band als Queens Of The Stone Age. Naast dat de band dit jaar op Pinkpop staat, speelt Storksky dit jaar op nog enkele andere festivals, waaronder de Zwarte Cross.

Animals Antics opent de avond en maakt het publiek warm voor Storksky. Op af en toe een vals toontje na was het een erg goed optreden van de band. Storksky begint met spelen en door het vrij kleine publiek - zo’n dertig mensen - is het gelijk aan het begin al erg intens. Door de lage frequenties en de lekkere gitaar riffs kom je als bezoeker in een aangename sfeer. Door de zuivere stem van zanger Michiel is het optreden erg genieten.

Helaas was het publiek minder enthousiast dan bij de Animal Antics, maar dat kwam mede doordat Animal Antics zijn eigen ‘fan-club’ had meegnomen. Storsky speelde erg lekkere dansnummers, maar dat word door het publiek niet erg opgepikt en het blijft allemaal erg ‘tam’ in de zaal.

Closure, de nieuwe single van Animal Antics is ook gespeeld; een nummer om naar uit te kijken. Het nieuwste nummer Saboteur van Storksky blijkt wel één van de toppers van de avond. Deze nieuwe track die nog vrij nieuw is is de perfecte song voor de stem van zanger Michiel. De zanger geniet van het optreden en dat is te zien in hoe hij het complete optreden brengt.

Deze avond met goeie bands en lekkere gitaarriffs is zeker een succes. Ondanks de kleine hoeveelheid bezoekers ontstaat een leuke sfeer en geeft Storksky een goede show. Ook Animal Antics doet het erg goed en is een goede keuze als voorprogramma, maar overtreft Storksky zeker niet en warmt het publiek lekker op. En dat is exact wat een voorprogramma nodig heeft.