Dead Man’s Silhouette, Out Of My Eyes en Shoot The Girl first in het Podium te Hoogeveen

Metalcore in het Podium zorgt voor een geslaagde avond

Lotte Vos ,

Als vanouds stond er weer eens keiharde metal in het Podium. Deze avond speelden er onder andere 2 nog vrij onbekende Franse metalcore bands en Dead Man’s Silhouette die al vele malen vaker Het Podium in Hoogeveen onveilig maakten.

3 juni in het Podium in Hoogeveen staan er 3 verschillende bands op de planning. Out Of My Eyes en Shoot The Girl first zijn de twee Franse metalcore bands deze avond. Dead Man’s Silhoutte is ook van de partij.

Shoot The Girl First is al aardig op weg om het groot te gaan maken. Ze spelen een mix van hardcore, electronica en metal. Die combinatie zorgt voor keiharde metal. Momenteel is deze band op tour en zal een groot gedeelte van Europa onveilig gaan maken. Hun laatste album ‘I confess’ is in ieder geval erg goed in de smaak gevallen.

Out of my eyes ondersteunt de hele tour van Shoot The Girl First met hun metalcore. Voor de band zijn dit hun eerste grote stappen richting succes. Deze avond is de eerste keer dat deze band in Nederland speelt en die primeur hebben ze in Hoogeveen.

Deze avond vol metal wordt geopend door niemand minder dan Dead Man’s Silhouette. Dead Man’s Silhouette is een Nederlandse deathcore/metalcore band die op 2 maart 2016 hun laatste E.P. uitbracht en ook aardig op weg is in de metalscene.

Dead Man’s Silhouette opent met een ongelooflijk strakke set. Het publiek begint gelijk een beetje los te komen. Door de combinatie van de strakke muziek en de zanger die met zoveel expressie zichzelf geeft, is het een erg krachtig optreden.   

Out Of My Eyes mag hierna hun set spelen. Ze hebben strakke muziek maar de zang valt op een of andere manier minder goed. Ook de timing van de drummer is op sommige momenten niet helemaal perfect. Nadat de zanger de microfoon enkele keren op de grond laat vallen, gaat hij zich meer concentreren en begon het, hoe verder het eind naderde, wel wat beter te worden. Ze sluiten af met een cover van een grote hit van Charlie XCX namelijk Break The Rules. Een erg gave cover die het optreden van de volgende act goed inleid.

Shoot The Girl First

Shoot The Girl First

Als allerlaatst, maar zeker niet als minste, speelt Shoot The Girl First. Met een grote opstelling op het podium beginnen ze met spelen. Ze spelen een erg gave mix van electronica en metal, dat zeker bij een groot gedeelte van het publiek in de smaak valt. De zang loopt soms een beetje raar in combinatie met de muziek, maar het lichtwerk zorgt ervoor dat het optreden van de band erg intens is. Dit is tevens toch wel het meest opvallende optreden van de avond.

Deze avond vol metal heeft niet erg veel mensen aangetrokken maar toch waren er wel zo’n 30 mensen. Het publiek is erg gezellig en ze genieten van de muziek. Er wordt veel gemoshed en mensen zijn helemaal in hun element. De mix van electronica en metal valt niet bij iedereen even goed, maar men blijft wel de hele avond voor de gezelligheid.

Al met al was dit een erg geslaagde avond vol goede en tevens strakke muziek. Op de zang waren enkele dingen aan te merken maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Een erg gezellige sfeer met niet te weinig maar ook zeker niet te veel publiek, maakt de avond af.