Maaike Ouboter betovert publiek

Eerste concert in oude dierentuin Emmen

Jolien van Huizen ,

De oude dierentuin, meer dan 300 mensen, Maaike Ouboter en Bernard Gepken zorgden afgelopen zaterdagavond voor een betoverend concert. Haar stem en teksten zorgden ervoor dat het publiek elk liedje weer stil was. De stilte van het publiek zorgt ervoor dat je de vogels hoort zingen en soms zingen ze mee met de muziek van Maaike. Haar warrige, maar toch begrijpbare verhalen tussen de nummers door zorgden voor een informele sfeer en het gevoel dat je bij Maaike aan de keukentafel zit.

De enthousiaste Maaike en haar mooie teksten waren een plaatje tussen paars opgelichte bomen. De sfeer was rust en door de setting had je het idee dat je in een huiskamer zat. Mensen stonden en zaten door elkaar en het applaus was hard.  

Het buitenconcert, de lampjes, de gekleurde lampen en de setting waren een goed recept voor een tuinfeest idee. Het was jammer dat het laat donker werd om nog meer te genieten van de lichtjes. Gelukkig werkte het weer goed mee en kon iedereen droog genieten. Ondanks het grote mensenpark en de grote plek wist Apollo de sfeer zo klein mogelijk te houden waardoor er een fijn buitenconcert neer is gezet.

Een superstem, mooi gitaar geluid, sfeer en gezelligheid. In een woord: betoverend!