Scott & Young in café De Zwetser Scott & Young in café De Zwetser

Promo voor EP-release

, Wilma Jongsma

Scott & Young in café De Zwetser

Promo voor EP-release

Wilma Jongsma ,

In een volle zaal in café De Zwetser in Emmen maakt het duo Scott & Young zich op voor hun optreden met begeleidingsband. Er was enige onduidelijkheid over de gelegenheid, maar front-zangeres Lisanne de Jong (Young) noemt het optreden een promo voor de EP-release, die later dit jaar zal plaatsvinden. Voordat Scott & Young het podium betreden, zijn er maar liefst twee support acts die het publiek opwarmen.

Daniel Cane and the Rebellion doet een ingetogen set in zijn eentje. Zijn nummers ademen een fijne sfeer uit. Hij maakt meteen contact met het publiek met veel humor. Halverwege de set lijkt de aandacht wat te verslappen, maar als hij het publiek erbij betrekt, door ze een stukje mee te laten zingen, is deze weer terug.

Sarah van Mechelen volgt. Ze wordt bijgestaan door Diederick Brandsma. Vanaf de eerste noot maant Sarah het publiek tot stilte en weet ze de aandacht goed vast te houden. Haar oprechte nummers en zuivere stem vallen in de smaak. Moeilijkheden tijdens het omstemmen van de gitaar zorgen voor wat onrust, maar het is haar vergeven. Een goede zet voorafgaand aan het optreden van Scott & Young.

Scott & Young wordt gevormd door Michaël Schotanus en Lisanne de Jong, die duidelijk hoorbaar al een tijd samen spelen. Hun stemmen mengen perfect met elkaar, maar ook afzonderlijk blijven ze fier overeind staan. De liedjes zijn veelal geschreven door Michaël en bestaan uit dromerige lijnen die door beide stemmen worden afgewisseld en in elkaar overlopen. De teksten zijn eerlijk en interessant. Sinds kort worden ze bijgestaan door een band, bestaande uit drummer Roland Westra, bassist Robin Muilwijk, pedal steel/gitarist Marcel Gerritsen en violiste Isabelle Doodhagen. Pianist Ruben Stolp is afwezig door ziekte. Het is hun eerste optreden in deze formatie, maar ze vormen nu al een prachtig geheel. Soms ingetogen en kwetsbaar, dan weer opzwepend en krachtig. De viool is een mooie toevoeging. Achterin het café klinkt geroezemoes, maar zodra Scott & Young met z’n tweeën the Sound of Silence van Simon and Garfunkel zittend op de bar uitvoeren, worden ze omringd door een muisstil en ontroerd publiek. Deze avond kan als veelbelovend worden bestempeld voor de EP-release.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe