Apollo trapt blues-reeks af Apollo trapt blues-reeks af

Gedreven opredens van The Brinklz en De Kat

, Dolinda Scheper

Apollo trapt blues-reeks af

Gedreven opredens van The Brinklz en De Kat

Dolinda Scheper ,

The Brinklz en De Kat speelde vrijdag bij Poppodium Apollo in café Groothuis in Emmen. Een blues-avond die meer bezoekers verdiende dan de ongeveer 50 aanwezigen.

The Brinklz bestaat uit Harm Brinksma (zang en mondharmonica), Richard Vrieze (gitaar). Hannes Langkamp (drums, ex-Muskee) en Alfred Velthuis (basgitaar). The Brinklz is niet zomaar een bluesband. Bijzonder zijn ze, want ze nemen de blues niet te nauw, maar maken sfeervolle uitstapjes naar latin, country en soul zonder het bluesgevoel geweld aan te doen. Geweld komt enkel voor als er live gespeeld wordt en dat werd er deze avond. Zoals Harm zelf beaamde: 'We hebben vol gas gegeven vanavond in deze geweldig entourage, wat een fijn podium.'
Het publiek was zeer enthousiast en genoten enorm van het swingende optreden van The Brinklz, die zoals ze zelf zeggen zich ‘de naden uit de broek’ spelen.

De Kat, bestaande uit vier jonge muzikanten, geboren en getogen in Café De Zolder in hartje Groningen, is Gronings best bewaarde geheim. Vrijwel onvindbaar op het internet moest de groep het vooral van mond-tot-mond reclame hebben. De Kat maakt virtuoze blues en rock die laveert tussen extreem trippy en lekker uptempo en dansbaar. Groovende psychedelische blues met hypnotiserende solo’s. Zelfs als het genre je niet zoveel zegt, moet je gewoon een keer gaan kijken en luisteren om een stel fantastische muzikanten aan het werk te zien.
Uit het publiek kwam de reactie: wauw, wat een band. Vooral geweldig om te horen hoe ze in een maand muzikaal gegroeid zijn. Wat een emotie.
De band heeft naar eigen zeggen een fantastische avond beleefd! De eerste keer dat ze in Emmen heeft gespeeld. De groep voelde de energie van een geweldig publiek en heeft heerlijk gespeeld. Haar in januari uitgekomen debuut EP werd dan ook goed verkocht.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe