Dave Goodman eert Gary Moore in De Amer Dave Goodman eert Gary Moore in De Amer

Rentree Wouter Broekman tijdens voorprogramma

, Herman Keverling Buisman

Dave Goodman eert Gary Moore in De Amer

Rentree Wouter Broekman tijdens voorprogramma

Herman Keverling Buisman ,

In het dorp Amen, onder de rook van Grolloo, trad afgelopen zondag de Dave Goodman Band op. Als voorprogramma speelde Wouter Broekman.

Broekman, een Drentse singer-songwriter, heeft na een pauze van drie jaar de gitaar weer opgepakt. Hij opent ietwat zenuwachtig het programma van vanmiddag.

Na een half uur wordt de bühne klaargemaakt voor de Dave Goodman Band. Een driemansformatie vol virtuoze artiesten: de ritmesectie werd verzorgd door Oliver Spanuth. Hij speelt zowel ingehouden als erg stevig de drums, prachtig.
Het mondharmonicawerk wordt verzorgd door Londenaar Steve Baker, die tot de top tien van de wereld behoort. Deze man bezorgt af en toe kippenvel op de armen.
In keurig Engels geeft hij af en toe een beetje commentaar en trapt hij gein met de naamgever van de band, de Canadees Dave Goodman. Zanger, gitarist, componist en producer.

'Goodbye Gary'

Samen zorgen zij voor een samenspel dat zijn weerga niet kent. Het publiek geniet vanaf de eerste noot: drie sets vol zinderende muzikaliteit. Veel eigen werk, maar ook covers, zoals van Tom Waits. Ook een zelf geschreven afscheidslied voor de overleden Ierse gitarist Gary Moore wordt ten gehore gebracht: 'Goodbye Gary'.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe