Pine Needle Miners geeft visitekaartje af Pine Needle Miners geeft visitekaartje af

Dampende bluegrass in de Melkweg

, Redactie 3voor12 drenthe

Pine Needle Miners geeft visitekaartje af

Dampende bluegrass in de Melkweg

Redactie 3voor12 drenthe ,

Het Madness Festival gaf afgelopen vrijdag in de Melkweg in Amsterdam een pre-party. Deze wordt georganiseerd in aanloop naar een nieuwe editie, komende zomer op Ameland. Het festival combineert surfen, skaten en muziek en vindt plaats op het strand bij Nes.

Madness Festival

Tijdens de voorgaande editie stond de Drentse act Pine Needle Miners op het programma en de organisatie was dusdanig enthousiast dat de band mocht terugkomen om een nieuwe editie aan te kondigen.

De groep staat als eerste act op het podium. Natuurlijk is dat altijd lastig als de zaal net open is en de mensen langzaam naar binnen lopen. Echter, de aandacht van de mensen is meteen op de band gericht. De leden spelen goed in op de sfeer en houden het tempo van de nummers hoog.  Daar blijft het niet bij: als de sfeer er eenmaal goed in zit, gaat het programma verder en maakt Pine Needle Miners zich klaar voor een optreden in de foyer.

Chaos van mensen

In een chaos van mensen weet Pine Needle Miners zich te presenteren als een groep hardwerkende miners waaraan je kan zien dat de band zich thuisvoelt tussen de feestende mensen.

Zanger Yorick Bergsma moet flink moeite doen om boven het enthousiaste publiek uit te komen en dat geldt ook voor de rest van de groep die bestaat uit gitarist Evert Jepma, Joren Hans op banjo, Gerhard Post op mandoline, Peter Cruise op contrabas en Petrouschka Zandvliet op viool.

Na een dik halfuur zijn ze kapot. De avond wordt afgesloten met een van de snelste nummers: Rocky Top. Aan de top staat de groep zeker deze avond.

Aankomende zomer speelt Pine Needle Miners op diverse plekken in Nederland. Van festivals tot clubshows. Wil je weten waar ze spelen? Klik hier voor de Facebook-pagina van Pine Needle Miners.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe