Club3voor12drenthe voorpret #4: Roy Sipma

“Ik denk dat ik niet meer dingen kan dan muziek maken”

Lotte Alyja Millekamp ,

De 17-jarige Roy Sipma heeft een goed muzikaal jaar achter de rug. Inmiddels is hij al ruim vijf jaar bezig met muziek maken en hij kan er geen genoeg van krijgen. “Muziek is echt mijn passie en mijn emotie. Ik probeer het zo veel mogelijk te doen”, vertelt hij.

Popsport

Dat Sipma talent heeft, blijkt uit zijn recente wapenfeiten. Hij won begin september PopSport Drenthe 2015 en sleepte daarmee ook direct een ticket voor de landelijke finale van PopSport in de wacht. Één dag na de Drentse finale vond de Kick Off van de landelijke PopSport plaats in Amersfoort. Uitrusten was er voor de Gasseltenijveener dus niet bij. Maar dat vond hij niet erg: “Ik denk zelf dat ik niet meer dingen kan dan muziek maken.”

Club3voor12drenthe

“Ik probeer het verhaal in een nummer over te brengen”, vertelt Sipma. Dat is ook wat hij zaterdag tijdens Club3voor12drenthe laat zien op het podium. De jonge singer-songwriter speelt niet alleen covers, maar ook eigen werk.

De voorbereidingen voor zaterdag zijn inmiddels al in volle gang. Alleen de puntjes moeten nog op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet worden. Of de 17-jarige last heeft van zenuwen? “Mwoa, ik heb er in ieder geval zin in!”, antwoordt hij enthousiast.

Terugblikken

Afgelopen jaar was een veelbewogen jaar voor Roy Sipma. Het muzikale avontuur bleef niet binnen de Drentse grenzen. Dankzij PopSport heeft hij onder andere opgetreden in de Q-Factory in Amsterdam en verscheidene keren in Hilversum. Ook het Glazen Huis in Heerlen stond op het programma, maar helaas werd dat optreden gecancelled.

Toch is er één optreden dat er voor Sipma met kop en schouders bovenuit steekt: Art Carnivale, een festival in Steemdam. Hier stond hij te spelen voor meer dan 2500 man. Lachend zegt de singer-songwriter hierover het volgende: “Ja, ik had er zelf eerder ook nog nooit van gehoord.” 

Over het muzikale klimaat in Drenthe zegt Roy het volgende: “Ja, want vind ik daar eigenlijk van? Dat is een hele goeie. Ik weet wel dat het heel fijn is om voor Drentse mensen te spelen, want ze vinden al snel iets mooi.” 

De jonge singer-songwriter heeft opnieuw een muzikaal jaar voor de boeg. “Ik hoop op veel optredens en muzikale ideeën. En ik hoop dat is zo veel mogelijk muziek kan maken.”

Zijn aller grootste droom? Zonder twijfel antwoordde hij: “Optreden in de Ziggo Dome. Of Pinkpop, dat soort dingen lijken me wel heel vet.”