Vierde editie Singer-songwriter Festival biedt gevarieerde line-up

Michael Prins en Stevie Ann komen naar Hoogeveen

Wouter Bessels ,

De vierde editie van het Singer-songwriter Festival brengt zaterdag 20 februari Stevie Ann, Michael Prins, Daniel Cane & the Rebellion, Anna Rune en Jodymoon naar Theater De Tamboer in Hoogeveen.

Baukje Joosse-Krikke en Rudie Reinders verwachten met deze interessante combinatie ‘een heerlijke luisteravond te bieden voor muziekliefhebbers’, aldus de twee programmeurs. Het programma biedt in ieder geval een aantal verrassende namen.

Classic songwriting is wat Michael Prins drijft. Hij wordt geïnspireerd door meesters als John Lennon, Joni Mitchell en Jeff Buckley, die zonder omhaal zongen wat ze voelden. “Ze waren zó duidelijk, hun liedjes zó mooi. Dat durfden ze toen, gewoon de simpele emotie raken”. En dat is precies wat Michael zelf ook losmaakt met zijn tweede album A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours. De DBSSW-winnaar speelde alle gitaar- en pianopartijen op het album, waarop ook Carice van Houten te horen is. Overigens toert Prins al enige tijd met gitarist Bernard Gepken uit Emmen.

Stevie Ann brengt dit voorjaar een nieuw album uit. Die schreef zij tijdens een reis door de Verenigde Staten, maar nam zij dicht bij huis op, onder meer vorig jaar juli in Drenthe samen met Daniël Lohues als producer. Het resultaat is een prachtige verzameling liedjes over verlangens, dromen en thuiskomen. Afgelopen september probeerde zij al een paar nieuwe songs uit tijdens haar unieke optreden in Dierenpark Emmen.

Daniel Cane & the Rebellion, met onder andere de uit Erm afkomstige mondharmonicaspeler Chris Moorman in de gelederen, speelt liefdesliedjes met een rauw randje over gebroken harten, verloren en teruggevonden liefde. De groep maakte afgelopen najaar veel indruk tijdens de Popronde, waar zij 43 shows gaf.

Anna Rune (21) was met haar herkenbare stem de eerste vrouwelijke winnares van tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Zij heeft een klassieke achtergrond en een groot hart voor componeren. Eerder zegevierde zij in de finales van De Kunstbende en Imagine en verzorgde voorprogramma’s van onder meer Asaf Avidan, Asgéir, Blaudzun en Kensington. Een debuutalbum is onderweg.

Johan en Digna leven en werken samen en schrijven onder de naam Jodymoon songs met een unieke sound vol persoonlijke verhalen en diepe schoonheid. Liedjes die balanceren op de rand van pop, singer-songwriter, klassiek en folk. Het duo wordt op het podium bijgestaan door Marie-José Didderen (cello) en Wim Spaepen (viool).

Kaarten voor het festival zijn met voorverkoopvoordeel verkrijgbaar via www.detamboer.nl, 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.