Streep door VestingPop Coevorden

Fans van Within Temptation gedupeerd

Wouter Bessels ,

Het tweedaagse festival VestingPop Coevorden op vrijdag 11 en zaterdag 12 september is afgelast. Reden is de tegenvallende kaartverkoop, zo heeft de organisatie gisteravond bekendgemaakt. Op het festival zou op zaterdag Within Temptation optreden.

'De kaartverkoop verliep aanvankelijk goed, maar bleef tegen de verwachting in, in de laatste weken voor het festival toch steken. Met 1200 verkochte kaarten, twee weken voor aanvang, kan een festival met een line up van dit niveau onder geen beding verantwoord doorgang vinden', zo reageren organisatoren Bert Strijker en André Eeftink op de afgelasting.

Strijker was vorig jaar al betrokken bij een ander nieuw festival, genaamd Parkfestival Coevorden. Ook dat evenement had te kampen met tegenvallende kaartverkoop, maar ging wel door. Naderhand liep het festival - bezocht door 3000 bezoekers - uit op een financieel debacle: de organisatie vroeg aan crediteuren genoegen te willen nemen met 30 procent van de openstaande schuld, maar daarna bleef er alsnog een ton over. Één van de oorzaken was dat veel kaarten via sponsoren gratis waren verstrekt. Tevens konden alleen jongeren een week voor het festival plotseling een kaart voor 17.50 euro in plaats van 35 euro kopen. Dat leidde tot negatieve reacties.

VestingPop zou debuteren met een behoorlijk aparte line up. Op vrijdag stonden Jannes, Jeroen van der Boom, Memphis Maniacs en Radio 538-dj en Coevordenaar Martijn Biemans op het programma, terwijl een dag later naast Within Temptation ook Di-Rect, Nielson en Radio 538-dj Martijn Muijs acte de présence zouden geven.

Opvallend is dat de organisatie zelf niet het boetekleed aantrekt voor het niet doorgaan van een dergelijk festival, maar stelt dat er in Coevorden geen genoeg animo is. 'Wij waren en zijn nog altijd van mening dat een festival met zulke topartiesten Coevorden en de hele regio positief op de kaart kan zetten. Daarom is het zo ontzettend jammer te constateren dat door gebrek aan draagvlak het financiële risico te groot is geworden voor een dergelijk evenement op deze locatie.'

Een kaart voor VestingPop kostte 24,50 euro (vrijdag) of 29.50 euro (zaterdag) per stuk. De vraag is nu wat de bezoekers die wel een kaart hebben gekocht staat te wachten. Krijgen zij wel of niet hun geld terug? 'Over 2 weken zullen wij terug komen op de vraag hoe er om gegaan moet worden met de betaalde kaarten', aldus Strijker en Eeftink.

UPDATE 8 SEPTEMBER:
De organisatie van VestingPop is dinsdag 8 september door de rechtbank in Assen failliet verklaard.

Extra triest is de afgelasting van VestingPop voor fans van Within Temptation. Zij dachten volgende week zaterdag het laatste optreden van hun favoriete groep in Coevorden mee te maken. Op haar Facebook-pagina geeft de groep een reactie over de gang van zaken en reageert zij tevens op de gang van zaken rondom gekochte kaarten.

Helaas is ons optreden op Vestingpop dit jaar geannuleerd door de organisatie. Het festival wat op 12 en 13 september...

Posted by Within Temptation on  dinsdag 1 september 2015