Veel muziek tijdens Festival De Opening

Wat mag je dit weekend niet missen in Emmen?

Inge Frieso - Katerbarg ,

Ieder jaar wordt begin september de start van het cultureel seizoen in de gemeente Emmen gevierd met festival De Opening. En aangezien Emmen dit jaar culturele gemeente van Drenthe is, wordt er dit weekend extra groot uitgepakt met een driedaags festival. Maar waar moet je nou echt naartoe? Wij geven je alvast een paar tips:

Jongerenarea op het Raadhuisplein

Zowel vrijdag als zaterdag staat het nieuwe plein in het teken van jongeren. Vrijdagavond krijg je een voorproefje op de Popronde 2015. Meer informatie hierover lees je in dit artikel. Daarnaast zie je op de dance/hiphopstage verschillende grote namen met als hoogtepunt de show van Ronnie Flex. Zaterdagmiddag vind je bij de skatebaan een professionele DJ Talentstage met veel jong dj talent binnen de stijlen house, deep House, future House & EDM. Even verderop, bij de ingang van het plein, spelen diezelfde middag verschillende bands, zoals Miscall, Sunburn, Farmer en Wolftone.

Muzikantenmeeting op het Marktplein

Zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. Interessant voor muzikanten: tijdens deze middag krijg je allerlei informatie over mogelijkheden in de popmuziek en kun je kennis en ervaring uitwisselen met andere muzikanten. Zo zie je onder andere Bernard Gepken: één van Nederlands meest gevraagde sessie- en studiomuzikanten. Hij vertelt over zijn ervaringen met ambitieuze muzikanten en hoe de wereld van de popmuziek werkt. Chris Moorman (o.a. Popronde NL) vertelt wanneer een act interessant is voor de Popronde. Ook krijg je uitleg over subsidiemogelijkheden en geluidstechniek.

Stevie Ann in het dierenpark

Zaterdagavond staat Stevie Ann op een wel heel bijzondere locatie in Emmen. Het podium staat namelijk naast het olifantenverblijf in Dierenpark Emmen. Voor dit intieme optreden zijn nog een beperkt aantal kaarten (€ 7.50) te verkrijgen via de website van De Opening.

Bekijk het volledige programma van Festival De Opening via deze link.