Drents Museum in teken van Harry Muskee

Twee exposities in 2016 gewijd aan blueslegende

Wouter Bessels ,

De Drentse blueslegende Harry Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Dat is aanleiding voor het Drents Museum in Assen om van 17 januari tot en met 17 april 2016 een overzichtstentoonstelling te wijden aan leven en werk van de in 2011 overleden zanger.

'Window of my eyes' neemt de bezoeker in de Abdijkerk mee op reis door het leven van Muskee. In de expositie passeren zijn jeugd, zijn muziek, zijn optredens, zijn reizen, zijn Drenthe, belangrijke gebeurtenissen en personen in zijn leven en natuurlijk ook hoe hij in het leven stond, de revue.

Ook zijn nog nooit vertoonde filmopnames, geluidsfragmenten, affiches, hoesontwerpen, elpees, singeltjes en andere Muskee-memorabilia te bewonderen.

In dezelfde periode is in het museum de fototentoonstelling 'Blues from Heaven' te zien met foto’s van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt. Hij heeft de frontman van Cuby + Blizzards veelvuldig gefotografeerd. Uit zijn omvangrijke collectie is in samenwerking met het Drents Museum een selectie gemaakt.

Tegelijkertijd met de exposities geeft WBOOKS het boek 'Window of my eyes - 75 jaar Harry 'Cuby' Muskee uit. In het aanbevelingscomité van dit project zitten louter bekende namen, zoals De Dijk-zanger Huub van der Lubbe, gitarist en oud-Blizzard Erwin Java, Johan Derksen en singer-songwriter Daniël Lohues.

De opening van de twee tentoonstellingen op zaterdag 16 januari 2016 vormt de opmaat voor het bijzondere officiële Bluesjaar 2016 van de provincie Drenthe. Hiervoor werkt het Drents Museum onder meer samen met Marketing Drenthe, de Asser Blues Stichting, Het Cultureel Hart Assen en Theater De Nieuwe Kolk.

Website Drents Museum