Bluesfestival Hoogeveen en TamboerPop uitgesteld

'Bredere opzet in samenwerking met andere culturele organisaties'

Wouter Bessels ,

Zowel Bluesfestival Hoogeveen als Tamboerpop gaan dit jaar niet door. Theater De Tamboer in Hoogeveen meldt dat beide evenementen respectievelijk zijn verplaatst naar het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017.

In beide gevallen zijn organisatorische redenen de oorzaak. Programmeur Rudi Reinders zag afgelopen juni in Chicago Jamiah on Fire & The Red Machine en JJ Thames en wilde deze boeken voor het jaarlijkse bluesfestival. 'We liepen tegen het feit aan dat deze acts niet op korte termijn beschikbaar waren', zegt directeur Jan Werkhoven van De Tamboer.

De oorspronkelijke datum van 21 november, waarop de elfde editie van het festival zou plaatsvinden, wordt opgevuld met de voorstelling van Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop. Gitarist en oud-Blizzards lid Erwin Java is daarbij van de partij. Ralph de Jongh, vorig jaar op Bluesfestival Hoogeveen één van de uitblinkers, geeft op 29 november een huiskamerconcert in het theater.

Ook TamboerPop wordt op de lange baan geschoven. De eerste editie, met o.a. Kensington, The Deaf, Dudettes en Orange Skyline, was op 4 april van dit jaar met een uitverkocht huis een doorslaand succes.

Werkhoven, tegenwoordig ook directeur van Het Podium in Hoogeveen, zegt dat van uitstel zeker geen afstel komt: 'Zeker niet, want dat TamboerPop is aangeslagen mag duidelijk zijn. We hebben de tweede editie uitgesteld tot het voorjaar van 2017 om het festival in samenwerking met andere culturele organsiaties iets breder op te zetten. Dat gebeurt onder de vlag van de C5, de cultuurkoepel in Hoogeveen, waarin naast De Tamboer en Het Podium ook Scala, de bibliotheek en Museum De 5000 Morgen zitten. We zien het ook als een kans voor een nieuwe vorm van popcultuur in Hoogeveen.'

Het Singer-songwriter Festival gaat dit seizoen wel door. Op zaterdag 20 februari treedt onder andere Michael Prins op in Theater De Tamboer.