Tweede editie Ogterop Unplugged

Meppeler Schouwburg omgebouwd tot muziektempel

Gerhard Post ,

Ogterop Unplugged gaat vrijdag op herhaling. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar staat schouwburg Ogterop in Meppel komende vrijdag weer in het teken van akoestische muziek. Grote namen zoals Huub van de Lubbe, Michael Prins, Marike Jager, Beans & Fatback en The Cosmic Carnival zijn van de partij.

Bernard Gepken

Noemenswaardig is dat de uit Emmen afkomstige gitarist Bernard Gepken naast Michael Prins op het podium staat. Gepken is sinds 2010 de vaste gitarist van Daniël Lohues en speelt momenteel veel met Prins, maar ook met Maaike Ouboter. Afgelopen jaar stond hij op de planken met onder meer Van Dik Hout en BLØF en was hij te zien in de band tijdens de tournee van De Beste Singer-songwriter van Nederland.

Het Schellinkje

Theaterrestaurant Het Schellinkje wordt ingericht als speelplek voor een intieme club waar lokale en regionale artiesten zullen optreden. Het beginnende Meppeler duo Jordi Holterman & Bonno Geerse trapt het programma af.

ROO

De gebroeders ROO uit Rouveen kennen we van de band Titograd. Die hield in 2010 op te bestaan en de broers besloten samen als duo verder te gaan. Niet geheel zonder succes. Meerdere keren waren ze te zien op bevrijdingsfestival Zwolle, maar ook als support acts bij Steve Waitt, The Information en Douwe Bob.

Wessel Klooster

De jonge hond Wessel Klooster is graag geziene gast in de regio. Zo was hij te zien bij de launchparty van 3voor12 drenthe en tijdens Eurosonic. Hij speelt een mix van luisterliedjes afgewisseld met popliedjes en covers die net weer voor een aangename twist maken in zijn liveset zorgen. Wessels eerste single They Say is afgelopen januari uitgebracht en smaakt naar meer.

 

Ruud Fieten

Een eigenheimer in de Drentse muziekscene is toch wel Ruud Fieten. We hebben hem voorbij zien komen tijdens het tweede seizoen van De Beste Singer-songwriter van Nederland, maar helaas strandde hij voortijdig. Fieten komt deze lente met een nieuwe EP en wellicht speelt hij tijdens Ogterop Unplugged hiervan al een paar nummers. Neem de moeite om hem te gaan zien en je zult merken dat er wel eens pareltjes ontglippen bij een landelijk tv-programma. 

Hoe laat?

Het programma begint om 20.15 uur en kaarten kosten 25 euro per stuk. De gehele line-up en timetable staat op de website van Ogterop.